måndag 17 juli 2017

Insider löser in sina optioner

Bloggen blev uppmärksammad på att styrelseledamot Bengt Falk idag påkallat inlösen av sina optioner.
Bengt slantar upp 281 600 kr av egna pengar och står som ägare till 22 000 aktier.

Senior positions in biotech and pharma­ceuti­cals, including co-founder and chairman of Biotage, CEO Biacore (today GE Healthcare) and VP R&D Pharmacia Biotech.    

Nu återstår enbart 2 insiders med optioner,Leland Foster och Cindy Collins.
Ser vi även dessa påkalla inlösen av sina optioner de närmsta dagarna är bloggen ganska säker på att vi har starkt kurspåverkande nyheter i ankommande.
Varför frågar sig den skeptiske?
Mitt svar är att sista lösendag för optionerna är 24 oktober.
Att insiderna väljer att förtidsinlösa dessa och inte väntar in oktober månad tyder på insikt att aktiekursen inte kommer understiga optionernas lösenpris.
För...att riskera,som i Bengts fall, 281 600 kr av eget kapital när han kan invänta tiden fram till 24 oktober och se vart aktiekursen tar vägen tills dess visar på antingen hög risknivå eller hög tillförlitlighet till aktiens utveckling från dags dato.
Att 6 av 8 insiders (optionsinnehavare) valt att öppna upp plånboken i förtid stärker mig i uppfattningen om en positiv sommar.
Ser vi då även Leland och Cindy lösa in sina optioner i närtid är jag benägen att kalla det en kraftig köpsignal.

5 kommentarer:

  1. Att "köpa" aktier värda cirka 1,4 miljoner kr (minus skatt) för 281 000 är väl självklart. Det vore snarare idiotiskt att INTE lösa in optionerna. Det ser bra ut för företaget, absolut, men att optionerna löses in ser jag knappast som någon ytterligare köpsignal. Det är ändå gött att aktien stiger på dessa "nyheter" som endast är fullständiga självklarheter.

    SvaraRadera
  2. Fast det är ju en signal i sig att man redan nu löser optionerna istället för att vänta till september. Hade styrelse/advisors löst och sedan sålt är det en sak. Här verkar det knappast vara fallet. Här vill man säkra upp sina aktier snarast. Varför kan man ju spekulera i... /BT

    SvaraRadera
  3. Kan dem sälja aktierna när dem vill eller behöver de hålla dem en viss tid först?

    SvaraRadera
    Svar
    1. De har ingen lock up utan kan sälja av närsomhelst.

      Radera