söndag 29 oktober 2017

Resursförstärkning (2/3)

Linda Neckmar, med bakgrund från forskningsvärlden.
I detta fall BioInvent och OxiGene,numera Mateon Therapeutics. 
BioInvent känner vi igen som ett forskningsbolag specialiserat på forskning kring cancer med fokus på läkemedel som stimulerar kroppens eget immunförsvar.
Hennes nuvarande befattning är på företaget Probi där hon presenteras enligt följande:
- Linda Neckmar tillträdde tjänsten som Vice President Operations på Probi 2016. 
Linda Neckmar har lång erfarenhet från bioteknikindustrin, både inom läkemedelsutveckling och internationell affärsutveckling, marknadsföring och försäljning. 
Linda anställdes på Probi 2011 som ansvarig för Marketing & Sales Consumer Healthcare. Innan dess arbetade hon på BioInvent International AB och OxiGene Inc.


Såhär presenterar PHI Linda :
Linda Neckmar, f. 1973, är civilingenjör i kemi och VP Operations på Probi AB (publ) som bl.a. producerar den hälsosamma bakteriekultur som ingår i fruktdrycken ProViva. 
Neckmar har en lång erfarenhet av försäljning & marknadsföring, produktion och kvalitets­säkring inom Probi och tidigare inom BioInvent Interna­tional AB, som utvecklar innovativa cancerläkemedel vilka stimulerar patientens immunförsvar att angripa cancern.

Min kommentar
Med Linda Neckmars inträde i styrelsen får PHI kunskap och erfarenhet i hur forskarvärlden fungerar ur ett praktiskt perspektiv.
Ett "inifrån-perspektiv" som är värdefullt för att öka förståelsen för hur användarmarknaden fungerar.
Notera hennes områden försäljning och marknadsföring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar