söndag 10 mars 2019

Nattmacka

Efter ha bevistat "årets" tv-händelse, Mello. Bara ordet som är en förkortning av det undertecknad minns som nåt att se fram mot, MelodiFestivalen, ger numera en känsla av ett arrangemang för...(censur)......
Må vara att undertecknad tydligen är åldersmässigt diskvalificerad för detta spektakel kan man ändå ha en åsikt. Ja,jag är en 60-talist, så har vi det det undanstökat.
Som nåt vackert att lyssna på istället vill undertecknad lyfta fram en artist som är kvalitet i dess rätta bemärkelse.(japp,jag har en fransk period just nu)
De bloggläsare i samma (ungefärligt) ålderspann minns förmodligen denna maestro med varmt hjärta.
Undertecknad har helt missat att han nyligen gått ur tiden, så en "tribute" är absolut på sin plats.
Youtube är snälla och ger oss denna  pärla : Yesterday when I was young.
Slut ögonen,luta er tillbaka och bara njut av denna "chanson".
Undertecknad vill inte utelämna en så bra passande kommentar i anslutning till låten.
"Absolute masterpiece. Pity it only can be understood as one gets older."
Låtens motsvarighet på franska hittas här.

Ok, ni vill veta PHI-aktuellt egentligen och inte läsa om en favorit bloggen har, utan istället läsa om aktuell PHI information. C'est ça?
Då kan bloggen berätta att PHI´s partner Northeastern University,med Ed Luther i spetsen, i veckan fått nya rön offentligjorda. Ett område som bloggen tidigare uppmärksammat. Glioblastoma. En av de tuffare cancerområden forskningen och läkargruppen har att möta och bekämpa.Med PHI´s teknik har man kommit ännu en bit på vägen att möta denna best (svår cancer) och nerkämpa denna.
Här kan ni läsa rapporten (abstract) som kommer hjälpa världens läkenskapskompetens att möta denna best. PHI fortsätter att bidra till gåtans  lösning. (cancer)
Edit. Ser att rapporten nu är sökbar med tillägget:… Keywords: Quantitative Phase Imaging, Holographic Imaging Cytometry, Cellular Tomography, Glioblastoma, HoloMonitor M4, Cell Explorer. 1. INTRODUCTION … The cornerstone of the collaboration is HoloMonitor M4® label-free ....
Som avslutning vill bloggen ge denna utmaning till alla PHI-grävare : hittar ni koppling till HoloMonitor och amerikanska Axygen  (ett världsledande företag inom...xxxx.... (T F?) ? 
Bloggen får indikation på att det finns nånting spännande där.
(Använd gärna kommentarsfältet så alla läsare får ta del av det som hittas.)

                                           Mvh the99

2 kommentarer:

  1. Det verkar som att Axygen har något licensavtal med TF, och inte en del av koncernen. Jag gissar på att kopplingen har med HoloLids att göra.

    SvaraRadera
  2. Upptäckte för övrigt att holoLids hos thistle scientific är out of stock. Bådar gott inför imorgon ;)

    SvaraRadera