onsdag 20 mars 2024

PHI i BioStock

Den eminenta sajten BioStock tar återigen pulsen på PHI och VD-Patrik. Det händer tydligen en hel del bakom kulisserna Bolaget anstränger sig för att förmedla.Här nedan kommer texten i översatt form.Finns dock lite lustiga översättningar så klicka på rubriken här nedan så kommer ni till originalet.

Övergång till regenerativ medicin ökar tillväxtutsikterna för PHI

20 mars, 2024

Med ett starkt fokus på att expandera sin marknad till regenerativ medicin har medicinteknikföretaget PHI en tillväxtbana som är på en anmärkningsvärd uppåtgående trend, markerad av dess högsta försäljningsresultat någonsin under det senaste kvartalet. BioStock har pratat med bolagets vd, Patrik Eschricht, för att få en operativ överblick och för att få veta mer om vad som händer bakom kulisserna just nu.

Phase Holographic Imaging (PHI) har utvecklat HoloMonitor-systemet för icke-invasiv time-lapse avbildning och kvantitativ långtidsanalys av levande cellkulturer. Kärnan i HoloMonitor är QPI-tekniken (Quantitative Phase Imaging), som har unika möjligheter att bedöma cellhälsa och i synnerhet för cellkvalitetskontroll i regenerativa terapier. PHI:s övergripande mål är att bidra till att göra cellbaserade terapier prisvärda, tillgängliga och patientsäkra.

Det schweiziska investmentbolaget Altium äntrar scenen

Under 2022 skiftade PHI fokus till kliniska tillämpningar och området regenerativ medicin snarare än att strikt rikta in sig på den prekliniska forskningsmarknaden. Regenerativ medicin gör det möjligt att reparera eller ersätta dysfunktionella celler, vävnader och organ och förändrar sjukvården genom att utveckla innovativa behandlingar för tidigare obehandlingsbara tillstånd som cancer och Parkinsons sjukdom. Med detta nya och diversifierade kommersiella fokus började företaget snart få uppmärksamhet, och förra året gjorde det schweiziska privata investeringsbolaget Altium en stor investering i PHI.

Under 2023 intensifierade Altium sitt stöd till PHI med en riktad nyemission om 9,9 MSEK. Investeringen förlänger PHI:s finansiella bana bortom 2025 och främjar PHI:s fortsatta innovation och pågående projekt inom regenerativ medicin. Dessutom blev Altium också PHI:s globala distributionspartner och utnyttjade Altiums nätverk för att skala PHI:s marknadsräckvidd. Läs en intervju här med Goran Dubravčić, VD på Altium, som idag är PHI:s styrelseordförande.

Nyligen har Altium bevisat sitt engagemang i PHI ännu en gång genom att utse Daniel Soors till PHI:s dedikerade distributionspartnerchef. Enligt PHI:s pressmeddelande från den 5 mars 2024 är målet att avsevärt förbättra räckvidden och försäljningsresultatet för PHI:s HoloMonitor-teknik på global nivå.

Stärka potentialen för regenerativ medicin

Förra veckan publicerade PHI en ny debattartikel med titeln "Shaping the future of Regenerative Medicine – PHI's vision for QPI in Cell Therapy Manufacturing", där bolaget diskuterar QPI-teknikens potential inom regenerativ medicin. PHI hävdar att QPI erbjuder förbättrad cellkvalitetskontroll i tillverkningsprocesser, vilket gör cellbaserade terapier patientsäkra och mer tillgängliga. Företaget uppger också att dess samarbeten med WFIRM och ReMDO har stärkt PHI:s roll som innovatör när det gäller att integrera QPI i avancerade arbetsflöden för cellterapi.

Läs en BioStock-intervju med vd Patrik Eschricht, där han berättade om dessa samarbeten och sina visioner för bolagets framtid: "Vi siktar på att revolutionera marknaden för regenerativ medicin."

»Under det kommande året kommer vi att fördjupa våra samarbeten, utöka vår HoloMonitor-marknad och befästa vår position. Vårt mål är tydligt: att etablera QPI som en guldstandard för cellkvalitetskontroll inom regenerativ medicin« — Patrik Eschricht, VD på PHI

Koncernchefens kommentar

Patrik Eschricht, VD PHI
Patrik Eschricht, VD på PHI

BioStock kontaktade PHI:s vd Patrik Eschricht igen för en kommentar om den senaste tidens nyhetsflöde.

Patrik, med Altiums VD och CFO som berikar PHI:s styrelse och en ny dedikerad distributionschef, tillsammans med Altium som innehar över 24% av PHI-aktierna, hur ser du på detta omfattande engagemang?

– Vi uppskattar verkligen Altiums orubbliga stöd. Det återspeglar vårt gemensamma förtroende för QPI-teknikens transformativa inverkan på framtiden för regenerativ medicin. Som PHI:s största aktieägare sedan mars 2023 och global distributör sedan november 2023 har Altium varit nyckeln till vår tillväxt, tillhandahållit finansiell stabilitet och utökat vår marknadsräckvidd genom att utnyttja deras omfattande internationella försäljningsnätverk. Detta partnerskap gör det möjligt för vårt PHI-team att fokusera på innovation, produktutveckling och engagemang med viktiga intressenter för att förespråka QPI-teknik – allt för att sätta scenen för vårt framgångsrika inträde på marknaden för regenerativa terapier.

På vilka specifika sätt kommer de tre Altium-insiders att bidra till PHI?

– Jag är mycket glad över den strategiska expertis och de branschinsikter som Göran, Daniel och Ivan tar med sig till PHI. Goran Dubravčić, Altiums VD och styrelseordförande, är expert på att bygga globala nätverk och vägleder vår resa mot regenerativ medicin.

– Daniel Soors, som kliver in som vår dedikerade distributionspartnerchef, samarbetar redan aktivt med potentiella nya försäljningspartners över hela världen. Hans uppdrag är att öppna nya marknader och bredda HoloMonitors globala fotavtryck – vilket vi har siktat på.

– Ivan Jurkovic, Altiums CFO, tillför en djup förståelse för finansiella strategier och riskhantering till vår styrelse, vilket bidrar till vår tillväxt och våra mål inom regenerativ medicin.

Under Q3 2023 såg vi den högsta försäljningsutvecklingen någonsin för PHI. Vilka faktorer bidrog till denna ökning och vad förväntar du dig för framtida försäljning?

– Vår försäljning under Q3 2023 nådde en rekordnivå, en milstolpe som vårt team är stolta över. Vår försäljningstrend visar effekten av vårt strategiska tillvägagångssätt och värdet av vårt HoloMonitor-system. Q3-försäljningen drevs av order från de fem första Altium-dotterbolagen, som distribuerar HoloMonitor-system för försäljningsaktiviteter som produktdemonstrationer, vilket direkt adresserar de unika behoven hos våra akademiska och industriella kunder för att testa våra system i sitt eget labb.

– Vi ser positivt på Altiums bidrag under senare delen av 2024, då våra försäljningscykler vanligtvis sträcker sig över 6-12 månader. Vi är dock medvetna om utmaningarna med att säkra anslag eller finansiering i prekliniska forskningsmiljöer och den varierande karaktären hos akademiska inköpsmönster som vi observerat tidigare. Men när Daniel Soor nu leder arbetet med att bredda vårt distributionsnät ser vi fram emot en ökad global marknadsnärvaro. Vi utökar aktivt vår globala räckvidd inom våra kärnmarknader som Nordamerika, Europa, Asien och Australien och vidare.

– Vår strategi, i kombination med ett växande intresse för HoloMonitor för olika forskningsapplikationer, understryker vårt engagemang för att utrusta laboratorier över hela världen med avancerade, cellvänliga forskningsverktyg.

– PHI:s preliminära nettoomsättning för Q3 publicerades i ett pressmeddelande den 30 januari 2024. Den kvartalsvisa nettoomsättningen för det tredje kvartalet i detta räkenskapsår kommer att återspeglas i den kommande Q3-delårsrapporten, som kommer att släppas nästa vecka, den 27 mars 2024.

Du publicerade nyligen en debattartikel. Kan du berätta om hur du planerar att förankra PHI som en tankeledare inom kvantitativ fasavbildning (QPI) och ta vara på nya affärsmöjligheter?

– Vi förankrar PHI som en tankeledare genom att aktivt engagera oss i regenerativ medicin, tala vid viktiga branschevenemang som ARM-mötet i Rom och publicera insiktsfulla debattartiklar. Vår senaste publikation beskriver den mångsidighet och potential vi ser för QPI-teknik inom regenerativ medicin. Vi beskriver QPI:s förmåga att förbättra cellkvalitetskontrollen under hela celltillverkningscykeln – från sängkanten till sängen. Vi förespråkar att QPI ska bli en standard inom cellkvalitetskontroll för att göra cellterapier prisvärda, tillgängliga och patientsäkra.

– Vårt partnerskap med WFIRM placerar oss i innovationsfronten inom regenerativ medicin. Med vårt eget kontor i Winston-Salem och som leder ett nyckelprojekt för smart tillverkning med våra ReMDO-partners BioSpherix, SAS och QIAGEN, är vi i hjärtat av att sätta nya riktmärken för kvalitetskontroll av cellterapi.

– QPI:s roll i cellkvalitetskontroll är transformativ och erbjuder värde i varje tillverkningssteg utan att skada cellerna. Detta icke-invasiva tillvägagångssätt är nyckeln till att säkerställa säkerheten och effektiviteten hos cellbaserade terapier. Samarbete är avgörande för att sömlöst integrera QPI i celltillverkningsprocessen, utveckla cellbärare, transportmetoder och analystekniker. Vi strävar efter att väcka diskussioner, katalysera nya partnerskap och öppna dörrar till nya affärsvägar. Genom vår debattartikel delar vi med oss av vår vision för QPI och bjuder in intressenter att utforska den stora potentialen inom regenerativ medicin tillsammans med oss.

Slutligen, vad händer bakom kulisserna på PHI just nu, och vad är dina prognoser för de kommande 12 månaderna?

– Vi börjar i år med momentum och fokuserar på viktiga initiativ:

 Öka försäljningen genom att stödja våra Altium-partners över hela världen. Daniel Soor samarbetar aktivt med potentiella nya distributörer i Asien och Europa. Vi presenterar också på ett nationellt kundsymposium i Rumänien och planerar ett teambesök på Altiums huvudkontor i Istanbul för att stärka vårt samarbete. Vårt mål är en bredare marknadsnärvaro och ökad försäljning under det kommande året.

– Att implementera ett kvalitetsledningssystem (QMS) för att möta kliniska marknadskrav är en prioritet, även om det är resurskrävande.

 Driver vår produktutveckling för regenerativ medicin. Genom fortsatta samarbeten med akademiska partners, som Dr. Robert Judson-Torres vid Huntsman Cancer Institute, utforskar vi innovativa QPI-tillämpningar inom cellanalys. Dessutom har vi ett nära samarbete med våra partners på ReMDO för att utvärdera HoloMonitor-experimentdata och optimera RegenertOR-testbädden.

 Utforska nya samarbeten, till exempel för att främja QPI:s användning för att förutsäga cellers öde eller inrätta laboratorier för cellkvalitetskontroll, vilket utökar vår förståelse och tillämpningar av QPI.

 Förespråka QPI-teknik, engagera sig med regenerativ medicin, viktiga opinionsbildare och statliga organ, dela vår vision genom vår debattartikel och presentera vid viktiga evenemang som det kommande årliga mötet för Regenerative Manufacturing Innovation Consortium (RegMIC) i Charlotte, NC.

– Under det kommande året kommer vi att fördjupa våra samarbeten, utöka vår HoloMonitor-marknad och befästa vår position. Vårt mål är tydligt: att etablera QPI som en guldstandard för cellkvalitetskontroll inom regenerativ medicin.

Min kommentar
Nyckelorden här är egentligen bara 2. Nämligen QPI och Golden Standard.
Övrig text bekräftar det som tidigare kommunicerats ut. Man kan funta på anledningen till att BioStock återigen så nära inpå tidigare blänkare används som det parallella kommunikationsverktyget till PM. 
Jag ser även här 2 anledningar. 
1. PHI är angelägna att få ut info som bäddar för kommande händelser beskrivna i flera intervjuer och PM.
Att man vill vara säkra på att marknaden är införstådda med att PHI befinner sig i ett avgörande skede händelsemässigt (QPI + Reg Med).
2. PHI har fått flera propåer/frågor från aktieägare/marknaden och de vill sammanställa dessa frågor med svar i en helhet och på så sätt serva marknaden.
Alt 3 = en kombo av bägge?

Vågar man skriva att känslan är att PHI laddar....för nånting? Nee,så jag gör inte det.😎

Angående de 2 nyckelorden kommer strax ett inlägg som knyter an till en detalj VD-Patrik nämner i texten.

                                               Mvh the99

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar