tisdag 17 september 2024

Dagen efter + Insynsköp

Så var då rapporten överstökad och det är bizznizz as usual som gäller igen.
Ska man reflektera närmare över innehållet så sticker naturligtvis försäljningen ut,negativt. Förklaringen fick vi nästan övertydligt utskrivet i rappen.Och samma budskap kommunicerade Bolaget ut vid föregående rapport : fokus på förberedande HoloMonitorsälj av Altium via massiva utbildnings och informationsinsatser som prioriterats före det dagliga kneget att ligga på ÅF, besöka potentiella kunder,mässor osv...Åtgärder som inte generar intäkter i det korta perspektivet då säljresurserna får andra uppgifter. Men rätt planerat och på de rätta "ställena" (Altiums alla försäljningskanaler) finns det potential till mångdubbel försäljning jmf med annars. Tar Bolagets ledning ett sådant beslut får vi anta att de 1. vet att marknaden (aktieägarna) inte kommer gilla den skrala försäljningen som blir under tiden insatserna pågår. 2. ser en framtida efterfrågan brett i samtliga? deras geografiskt placerade försäljningskontor världen över. Med det beslutsunderlaget är det lätt att förstå motivet att "offra" liten försäljning mot att åstadkomma stor försäljning lite senare.

Reflekterar vi vidare över gårdagens info går det ju inte att undvika förbeställningen på 20 st HoloMonitorsystem till Altium. Den indikerar att Altium är nära att kränga dessa instrument,att de förmodligen fått in intresseanmälningar till köp och med denna beställning säkrar upp med snabb leverans till intressenterna.
Lägger vi till VD-Patriks uttalande : De försäljningsvolymer som håller på att utvecklas är högre än vad vi själva hade kunnat hantera internt, så vi är mycket nöjda med det här första året av vårt distributionspartnerskap”, säger Patrik Eschricht, vd för Phase Holographic.
....framträder genast ett helt nytt scanario. När hörde vi Bolaget prata om försäljningsvolymer senast?
Positiv (in absurdum?) som jag är kopplar jag det uttalandet till nr 2 härovan. "framtida efterfrågan brett.."

För att balansera min positiva syn på Bolaget så ska vi inte sticka under stol med att den här beställningen från Altium var gudasänd. Stålarna för dessa 20 system har de förmodligen redan fått in i kassan så likviditetsbehovet är fixat för ett tag framåt. Sen lär samtliga TO4 lösas in vilket ger dem ytterligare klirr i kassan och bra arbetsro.
Det var mina fördjupade tankar om rapporten. Finns säkert andra detaljer att lyfta fram,men dessa 2 var de viktigaste tycker jag.
Så summasummarum blir: vi är tillbaka på banan igen och allt det vi snackat om tidigare, ReMDO, GMP-certifiering, Golden Standard..mm...mm är fortfarande aktuellt och ligger framför oss att se fram mot.

Jag nås även av info att VD-Patrik tar sitt ansvar och köper fler aktier idag. Precis vad en bra VD ska göra när det är lite skakigt och aktieägarna funderar på hur man ska tolka rapporten. Signalen från VD-Patrik är att aktierna är köpvärda på dessa nerpressade nivåer.
Så dax att börja jobba oss tillbaka till tidigare nivåer mellan 7-8 kr.
Sen med lite bra news då jävvll....arr.....

                                               Mvh the99

2 kommentarer:

  1. Vändningen alla har väntat på på är här nu. Detta gör att nya investerare kommer leta sig till Phase när man går från förhoppningsbolag till vinstdrivande.

    SvaraRadera
  2. https://www.linkedin.com/posts/wake-forest-university-school-of-medicine_the-wake-forest-institute-for-regenerative-activity-7242286521410539520-zDTX?utm_source=share&utm_medium=member_android

    SvaraRadera