söndag 22 september 2024

Uppköp av konkurrent

Från kommentarsbåset kommer info att PHI`s konkurrent Ovizio är under uppköpsförfarande.

ChemoMetec
ChemoMetec afgiver købstilbud på Ovizio Imaging Systems SA (GlobeNewswire)

2024-09-20 17:06

MEDDELELSE NR. 276

20. september 2024

Købstilbud afgivet på virksomheden Ovizio Imaging Systems SA

ChemoMetec har afgivet et indikativt købstilbud på den belgiske virksomhed Ovizio Imaging Systems (’Ovizio’), som er blevet accepteret af virksomhedens ejerkreds. ChemoMetec har nu tre uger til at gennemføre due diligence, og hvis resultatet af denne er positivt, vil ChemoMetec med overvejende sandsynlighed gennemføre købet.

Ovizio har udviklet en holografisk baseret celletæller, der primært anvendes inden for bioprocessing og celle- og genterapi. Ovizios produkt er direkte koblet til kundernes bioreaktorer via et engangsprodukt, som leveres sterilt og med en høj renhedsgrad. Med celletælleren kan celler kontinuerligt trækkes ud fra bioreaktoren og blive analyseret for derefter at blive returneret til bioreaktoren.

Ovizio har en række anerkendte kunder inden for farma- og biotekindustrien og opnåede i 2023 en omsætning på 1,4 mio. euro, hvoraf en betydelig del kommer fra salg af forbrugsvarer og serviceaftaler.

Ledelsen i ChemoMetec vurderer, at de to virksomheders teknologier og kompetencer vil komplementere hinanden på markedet for automatiseret og integreret celletælling.

Det er ikke på nuværende tidspunkt muligt at vurdere, hvordan et eventuelt køb af Ovizio vil påvirke ChemoMetecs forventninger til regnskabsåret 2024/25.

Min kommentar
Har konsolideringen av QPI företag startat? Dvs de mindre sådana blir uppköpta innan QPI som teknik fått sitt definitiva genombrott och prislappen blir därefter. Följer detta uppköp av flera andra konkurrenter till PHI ska vi kanske börja hålla extra hårt i våra aktier.

                                           Mvh the99

9 kommentarer:

  1. Intressant! De verkar ha GMP, vilket PHI inte har just nu men håller på att arbeta för att få. När phi får detta så blir PHIs marknad enormt mycket större, denna skillnad är alltså viktig. I övrigt har du/någon annan en uppfattning om likheter/skillnader mellan instrumenten?

    SvaraRadera
  2. Har det meddelats någon köpesumma?

    SvaraRadera
  3. Hur långt bort är GMP godkännande för Phase egentligen?
    Verkar vara stiltje på den fronten då ingen information angående detta publiceras.
    De har kanske gett upp?

    SvaraRadera
  4. Samma omsättning som phase också, runt 15 milj om året.

    SvaraRadera
  5. https://www.cbinsights.com/company/ovizio/alternatives-competitors

    SvaraRadera
  6. https://www.globenewswire.com/news-release/2023/06/26/2694366/0/en/Holograms-Market-Size-Will-Attain-USD-67-Billion-by-2030-Growing-at-14-7-CAGR-Exclusive-Report-by-Zion-Market-Research-Global-Holograms-Market-Size-Share-Trends-Analysis-Report.html

    SvaraRadera
  7. Troligtvis bara en tidsfråga innan Phase får bud på sig också.

    SvaraRadera
  8. https://www.linkedin.com/posts/selen-oztunaoglu-a1498984_nihresearchfest-nihabrirp-artificialintelligence-activity-7243957928376811522-5rpz?utm_source=share&utm_medium=member_android

    SvaraRadera