måndag 5 november 2018

Japan forskar

                                         visar upp en poster där man använt sig av HoloMonitor M4.

                              Universitetet finns INTE upptagna på Bolagets lista över användare.
https://www.phiab.se/about-phi/users/
Studien hittas här. Vad den handlar om kanske nån med japanska språkkunskaper kan berätta?
Bloggen gissar på stamcellsforskning då Japanska myndigheter nyligen lättat på regelverk för att bedriva den typen av forskning.

                                                                 Mvh the99

2 kommentarer:

  1. http://news.cision.com/se/phase-holographic/r/japans-framsta-medicinska-institut-koper-flera-holomonitor-instrument,c2159549

    SvaraRadera
  2. "Regenererad hud och brosk används redan i japanska patienter, medan hornhinnor förväntas bli tillgänglig från 2018 och lab-odlade lever och andra organ under de kommande åren.

    Bygger på Yamanaka forskning och den efterföljande investeringar inom uppskattar landets ekonomi, handel och industri ministeriet regenerativ medicin för att bli en $ 950.000.000 industrin på hemmamarknaden av 2020. Det kommer att växa tio gånger till $ 10 miljarder 2030, och den internationella marknaden är förväntas uppgå till $ 120.000.000.000 under samma tidsperiod. Längs vägen kommer delsektorer såsom immunceller, blodprodukter och hjärtceller frodas.
    Shinya Yamanaka.
    Shinya Yamanaka.
    Fotograf: Yuriko Nakao / Bloomberg

    Yamanaka stora upptäckt är att någon mänsklig cell kan genetiskt omprogrammeras till sin linda, kallas inducerade pluripotenta stamceller (iPSCs). Japanska företag som Fujifilm Holdings Corp och Takeda Pharmaceutical Co har byggt upp banker av dessa "universella" celler och planerar kliniska prövningar under de närmaste åren för att prova nya terapier med hjälp av denna teknik, med inriktning på patienter som drabbats av allt från Parkinson sjukdom och diabetes till ryggmärgsskador och hjärtsjukdomar."

    https://www.bloomberg.com/news/features/2016-06-27/stem-cell-crusader-sparks-new-hope-for-fighting-diabetes-heart-disease


    För fyra år sedan fick Shinya Yamanaka ett telefonsamtal som alltid skulle förändra sitt öde. Kyoto University professor hade vunnit Nobelpriset för sitt arbete i stamcellsbiologi , som sedan har utlöst en störtflod av investeringar i regenerativ medicin i Japan, ett snabbrörligt område landets läkemedelsindustrin syftar till att dominera. 


    Japan satsar och dem satsar stenhårt!

    SvaraRadera