torsdag 4 april 2024

Joshua + PHI = sant!?!

Idag inleder Mr ReMDO, Joshua Hunsberger, den första av 3 hearings om hur framtidens Reg Med kommer utvecklas.Hur man når en standardisering och med det går i bräschen för den stora utrullningen av Reg Med till den stora allmänheten.Notera Steve Bauers medverkan.

April 4th (Thursday) at 3pm EST (40mins total). Building the Foundation: Standards for Regenerative Medicine
Moderator: Joshua Hunsberger, Ph.D. Executive Director, RMMS
Steve Bauer, Ph.D., Chief Regulator Scientific Affairs Program Officer, WFIRM (10min)
Carolina Lucchesi, Ph.D., Principal Scientist, BioNexus, ATCC (10min)
20mins Q&A

Om 3 veckor,25/4, kommer det så bli dags att PHI via Kersti Alm träder in på arenan och berättar varför kontroll och kvalitetsuppföljning är basen för tekniken. Utan dessa 2 parametrar systematiskt involverade i varje process och enskild behandling kommer Reg Med aldrig få fullt godkännande från de myndigheter som ansvarar för tillsyn.

Men till rubriceringen av detta inlägg. Jag inleder med att dra en bakgrundscheck på Joshua så alla är medvetna om hans kompetens och varför han är spindeln i nätet för ReMDO.


                    Joshua Hunsberger, PhD

Dr. Hunsberger tog sin kandidatexamen i neurovetenskap vid Wesleyan University och sin doktorsexamen i neurovetenskap vid Yale University, där hans arbete fokuserade på de positiva effekterna av träning vid behandling av depression. Han gjorde sedan sitt postdoktorala arbete vid National Institutes of Health där han var Julius Axelrod Post Doctoral Fellow och arbetade inom områdena affektiva störningar och stroke. Han var sedan forskare vid National Institutes of Health Center for Regenerative Medicine där han samordnade insatser för att främja klinisk översättning av stamcellsteknologier. Han kom sedan till Wake Forest Institute for Regenerative Medicine där han arbetade med olika uppdrag som syftade till att översätta regenerativ medicinteknik till klinik för att behandla patienter.
Joshuas forskningsbakgrund har resulterat i 58 publicerade forskningsrapporter. 58 !! Länk till dessa.
Med dessa i bagaget samt en Doktorstitel behöver ingen tvivla på Joshuas kompetens.Han är mer än väl lämpad att leda ReMDOS Reg Med grupp till marknaden.Sen en markering av betydelse.

"Han var sedan forskare vid National Institutes of Health Center for Regenerative Medicine där han samordnade insatser för att främja klinisk översättning av stamcellsteknologier." Förstår man inte den betydelsen i sammanhanget är man att beklaga.

Men återigen till Joshua och hans koppling till PHI---> För prick 1 år sen publicerade Joshua tillsammans med....*trumvirvel*..... Lisa Lindström från PHI gemensamma studier som ligger till grund för den utveckling och fas ReMDO nu befinner sig i.Joshua och Lisa var i ärlighetens namn inte de enda författarna till denna publicerade forskningsrapport. 9 andra Reg Med profiler var involverade i tillkomsten av denna rapport.
Idel jänkare + 1 svensk deltagare, dvs Lisa.
  • 1BioSpherix, Ltd. Parish, Parish, NY, United States
  • 23DSystems, Rock Hill, SC, United States
  • 3RegenMed Development Organization, Winston-Salem, NC, United States (Joshua)
  • 4Biomedical Engineering, Florida Institute of Technology, Melbourne, FL, United States
  • 5Wyss Institute, Harvard University, Boston, MA, United States
  • 6Vigene Biosciences, Rockville, MD, United States
  • 7Phase Holographic Imaging, Lund, Sweden (Lisa)
  • 8Thrive Bioscience, Inc. Beverly, MA, United States
  • 9Scientific Bioprocessing, Pittsburgh, PA, United States
  • 10Cell X Technologies, Cleveland, OH, United States
  • 11Wake Forest Institute for Regenerative Medicine, Winston-Salem, NC, United States
Lisa Lindström har varit anställd i PHI sen 2018,då med uppgift att utveckla mjukvaror till HoloMonitor. 
Application Specialist. Lisa står som medförfattare i 3 forskningsrapporter kan nämnas.
2021 avancerade Lisa till PHI`s Produkt Chef och är lite av en spindel i nätet i Bolaget.Hennes gedigna kunskaper om HoloMonitor samt alla applikationer till instrumentet gör henne till denna centralperson.
2022 fick Lisa möjligheten att berätta mer om sin roll i PHI och Bolagets satsning på Reg Med. 
Det i en intervju hos BioStock. På nedanstående bild syns Lisa tillsammans med kärnan i PHI när de besökte Wake Forest Institute och träffade andra deltagare i ReMDO.


Men till Joshuas och Lisas (samt de övriga 9) forskningsrapport Cytocentric measurement for regenerative medicine
Studien tar upp betydelsen av att kunna följa alla processer i Reg Med,kontroll och kvalitetsuppföljningar you know, med en för processen icke påverkande teknik. 
Tekniken är Digital Holographic Microscopy (DHM) och specifikt Quantitative Phase Imaging (QPI) där alltså Joshua via Lisa fått den kunskap om HoloMonitor som gör honom väl förtrogen med instrumentet,såpass att han vouchar för den genom att medverka och sätta sitt namn under denna forskningsrapport. Ni som vet betydelsen av att sätta sitt namn under en forskningsrapport,ni vet.

Ett kort utdrag från denna publikation : 
- Digital Holographic Microscopy (DHM) is the most common form of quantitative phase imaging and allows for non-invasive imaging of living cells over time. DHM allows for real-time detection and quantification of both single cells and cell populations without the need to disrupt routine cell culture. DHM has been used on a wide range of cells, ranging from bacteria and protozoa to mammalian cells. In addition, DHM can be used to study a range of dynamic cellular parameters from movement, proliferation, and cell death to morphological, phenotypical, and behavioral changes. Moreover, as DHM is non-invasive and introduces minimal external stress to the cells, the technology is suitable for long term live-cell imaging. This is especially important for cells that are difficult to obtain or grow. 
DHM is a uniquely cytocentric measurement.

Hur stor tilltro till HoloMonitor Joshua har kanske syns i hans kommentar till PHI´s Linkedin i samband med ett inlägg från Bolaget nyligen.

Hur mycket Lisa ligger bakom att få Joshua till en HoloMonitor-förespråkare är svårt att svara på,men förmodligen mer än vi kan ana.
Sammanfattningsvis kan man konstatera 3 saker av ovanstående text.
1. Lisa Lindström har gjort ett outstanding jobb i att jobba in HoloMonitor som det nav hela ReMDO projektet bygger på.
2. Joshua är numera så förtrogen med instrumentet och dess unika egenskaper att han utgår från det när kontroll och kvalitetsuppföljningar kommer genomföras i de olika Reg Med processerna.
3. Joshua ser en försäljningspotential i HoloMonitor innevarande år till skillnad mot vad den pessimistiska marknaden tror (aktiekursen). Vem tycker ni man ska ta rygg på? (filosofisk fråga)

                               Joshua 💓 HoloMonitor
                                                     Jag håller med till 100%.

                                         Mvh the99

5 kommentarer:

  1. Jag tror verkligen på detta bolag men hur ska den stora marknaden få reda på allt detta som du plockar fram
    Tror inte marknaden är korkad men måste få bra info för att reagera

    SvaraRadera
    Svar
    1. En bra fråga.
      Det är ju dilemmat för varje företag att den info som finns inte når marknaden i tillräcklig utsträckning de skulle vilja. Företagen kan ju knappast ägna dagarna åt att syssla med informationsgivning hur mycket de än skulle vilja. Därför får marknaden nöja sig med de officiella kanaler som står till buds och det urval företagen gör för att förmedla aktuell info.
      Sen gör företrädare för företagen fysiska presentationer så ofta de får chans och har tid. Så gör PHI och de flesta andra noterade företagen. Men att klämma in den info jag gräver fram kräver resurser och bra mycket mer tid och plats av dem vilket man måste förstå och acceptera.
      Sen finns det enstaka eldsjälar? / puckon? som undertecknad som går the extra mile för att man tror på företaget ifråga och ser hur bra, och ofta nödvändiga deras produkter är.De företagen förtjänar absolut lite extra milgående. Vet man min bakgrund med div cancerelände förstår man min bevekelsegrund för att pusha PHI och framförallt uppmärksamma HoloMonitor hos så många intressenter jag kan.
      Instrumentet medverkar till att rädda liv! Det är fakta.

      Det jag bidrar med är med förhoppningen att ger ringar-på-vattnet-effekt. Aktieägarna ser potentialen och stöttar med uthållighet och kapital,kanske även sprider sin kunskap vidare som i slutändan når ett sjukhus,forskargäng..osv...= HoloMonitor får sitt definitiva genombrott och säljeriet når sådana volymer att Bolaget kan få resurser att utveckla tekniken än mer. Cancerområdet är det primära såklart,men det finns massvis med flera andra användningsområden de knappt varit inne och nosat på. Det bloggens läsare ganska enkelt kan bidra med är att till marknadsplatser vidareförmedla relevant info härifrån man tycker är adekvat.Kanske media och nyhetsbyråer? På ett snyggt sätt såklart och inget j-a haussande för att påverka aktien om man naivt tror att det går.
      På så sätt får fler och fler (marknaden) upp ögonen för PHI och framförallt HoloMonitor. Jag vet att forskare från andra länder har hittat till bloggen.Förmodligen för sök på nya som äldre forskningsrapporter.
      Därav min iver att publicera dessa så fort jag hittar dem. Sen att gemene man bättrar på sina kunskaper och allmänbildning om de läser dessa i mina lättöversatta versioner är minst lika givande för mig.
      Får en del sådana mejl med uppföljningsfrågor till en studie.

      Det var några reflektioner från min sida. Fyll gärna på med egna tankar på hur öka medvetandegraden till marknad och intressenter.
      Mvh the99

      Radera
  2. Jag har samma tankar.
    Så sjukt mkt bra saker hela tiden.
    Men den stora massan vet inget alls och bara ca 2500 aktieägare.

    SvaraRadera
  3. Då får man försöka nå ut till DI mm som får publicera lite intressant info. Då kommer folk att hitta till aktien.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det skulle verkligen behövas nå ut bättre, men efter större genombrott sen kommersiellt kommer det automatiskt

      Radera