måndag 29 april 2024

Ord och inga visor

Vi kommer kunna bota obotliga sjukdomar

Cancer, diabetes och Parkinson – många av de allvarliga sjukdomar som fram tills nu gäckat läkekonsten kommer snart kunna botas tack vare modern, regenerativ medicin. – Nu behöver bara behandlingarna bli säkra och tillgängliga för alla och det är där vi kommer in i bilden, säger Patrik Eschricht, VD på medicinteknikföretaget Phase Holographic Imaging (PHI).
Phase Holographic Imaging PHI Affärsvärlden obotliga sjukdomar
Till skillnad från klassisk cellforskning som utförs på cellkulturer, använder regenerativ medicin människans egna celler som behandling.

Med en affärsidé och ett driv att revolutionera marknaden för preklinisk forskning börsintroducerades PHI 2014. Deras produkter används av forskare runt världen för analys av levande cellkulturer och sätter en ny standard inom cellforskning.

Patrik Eschricht PHI
Patrik Eschricht, VD på medicinteknikföretaget Phase Holographic Imaging (PHI).

– Vår cellavbildningsteknik överträffade alla konventionella metoder, men vi har varit före vår tid – marknadsefterfrågan hade inte helt uppkommit, reflekterar Patrik Eschricht.

Han förklarar att PHI därför tog ett strategiskt omtag. Med insikt om potentialen bortom prekliniska tillämpningar, skiftade företaget sitt fokus mot den kliniska sektorn och bredare sjukvårdsmarknaden, med år av erfarenhet från preklinisk forskning i ryggen. Kursen till framgång var satt.

BANBRYTANDE BEHANDLINGAR

Sedan 2021 fokuserar PHI på det nu extremt snabbt växande området för regenerativ medicin, ett komplext medicinskt område där det är möjligt att reparera och ersätta skadade och sjuka celler, vävnader och organ. Till skillnad från klassisk cellforskning som utförs på cellkulturer, använder regenerativ medicin människans egna celler som behandling.

– Enkelt förklarat blir vi vårt eget läkemedel, sammanfattar Patrik Eschricht och menar att tekniken öppnar upp för unika, individuella behandlingar för tidigare obotliga sjukdomar som både cancer, diabetes och Parkinsons sjukdom.

”PHI befinner sig mitt i epicentret för revolution inom regenerativ medicin och är oerhört stolta över att bidra till att bota tidigare obotliga sjukdomar”.

Men för att behandlingarna ska kunna vara möjliga är det avgörande att cellernas kvalitet och hälsa kan kontrolleras under hela tillverkningsprocessen för cellterapi, och det är här PHI kommer in i bilden.

– Vår så kallade QPI- teknologi gör det möjligt att analysera och kontrollera cellernas egenskaper och kvaliteter skonsamt och utan att skada eller påverka dem, vilket traditionella metoder inte kan, säger han.

Problemet med de första banbrytande behandlingarna idag är att de kostar miljontals kronor och därmed inte kan nå den breda massan.

– Vårt mål är att etablera vår teknologi som en guldstandard för cellkvalitetskontroll och på så sätt bidra till att göra de här behandlingarna överkomliga, tillgängliga och patientsäkra.

STÖRRE ÄN AI

Enligt Patrik har området otrolig potential och uppskattas bli större än AI.

– Läkemedelsutvecklingen som revolutionerat sjukvården sedan 1800-talet är ingenting mot hur stort det här området kommer bli.

Tack vare samarbeten som till exempel med välrenommerade forskningssititutet Wake Forest Institute for Regenerative Medicine i North Carolina, är PHI närmre sitt mål än någonsin. Patrik Eschricht anser att det inte längre är en fråga om det kommer att ske, utan när det sker.

– Vi är mitt i epicentret för revolution inom regenerativ medicin och oerhört stolta över att bidra till att bota sjukdomar som tidigare varit obotliga, avslutar Patrik Eschricht med eftertryck.

Läs mer om Phase Holographic Imaging här.

Phase Holographic Imaging PHI

Adress: Skiffervägen 48, 22478 Lund
E-post: info@phiab.com
Webbsida: www.phiab.com
Aktieinformation: 
PHI AB’s aktie (Phase Holographic (PHI))

är listad på Spotlight Stockmarket. 

Min kommentar

STÖRRE ÄN AI

Enligt Patrik har området otrolig potential och uppskattas bli större än AI.

– Läkemedelsutvecklingen som revolutionerat sjukvården sedan 1800-talet är ingenting mot hur stort det här området kommer bli. 

....är PHI närmre sitt mål än någonsin. Patrik Eschricht anser att det inte längre är en fråga om det kommer att ske, utan när det sker./

Sedärja,VD-Patrik sätter ner foten ordentligt och berättar var skåpet ska stå.Stora ord,men förmodligen med backning från senaste händelseutvecklingen inom Reg Med / ReMDO. HoloMonitor (QPI) är framtiden inom avancerad cellforskning.Med den digitala tekniken tillsammans med AI kommer vi få se helt nya scenarion vi idag har svårt att ta till oss.Ett paradigmskifte står för dörren och den enda frågan just nu är : När hittar det stora investerarkollektivet till aktien? Före eller efter 20 kr? Eller ska aktien behöva dra iväg till 30 kr innan den stora massan inser vad som är på gång?

                                            Mvh the99

10 kommentarer:

  1. Låter som han vet att nåt stort är på gång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror samma.Svårt tolka på annat sätt.

      Radera
    2. Eller som jag sa till min omgivning : man får en bra känsla.
      Mvh the99

      Radera
  2. Vi får se vad nästa rapport säger

    SvaraRadera
  3. https://www.mdpi.com/2076-3417/14/9/3819/pdf?version=1714453597

    SvaraRadera
  4. Vad är det som ska ske? Att Reg Med kommer att slå betyder ju inte att PHI får vara med. Tror det är många som inte förstår den skillnaden

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis. Vem som helst kan basunera ut saker och ting men när det kommer till kritan så måste bolaget få igång sin försäljning. Då snackar vi inte ett eller två instrument extra per kvartal.

      Kursen komma inte bli mycket högre utan kraftig försäljningsökning.

      Radera
  5. Vd Patrik hintar oss om sin tro (och andras tro inom remdo) att de kommer vara en del av kvalitetssäkringsagendan. Vi får se om han har rätt. Man kan alltid var kritisk som du och slippa ev förluster i aktiehandel eller missa ev vinster i densamma. Jag tror jag vet vilken sida du står på och tack för att du är en hjälpsam samarit. Jag står på andra sidan.

    SvaraRadera
  6. Its possible!!
    https://www.linkedin.com/posts/carlos-kengla_holomonitor-activity-7191488121555824641-YJAy?utm_source=share&utm_medium=member_android

    SvaraRadera