torsdag 23 maj 2024

PHI - Update

Här få vi en uppdatering kring senaste tidens händelser. Förmedlat via den eminenta sajten BioStock.
Texten är googleöversatt för att lättare kunna ta del av den.




PHI: “It’s the right moment to capitalize on regenerative medicine momentum.”

23 maj, 2024

Medicinteknikbolaget Phase Holographic Imaging säkrade nyligen en lånefacilitet om 7 MSEK. Bolaget har beslutat att utnyttja den första delen av det lånet, 4,5 miljoner kronor. I ett pressmeddelande uppgav vd Patrik Eschricht att detta ger en möjlighet att agera på bolagets nuvarande momentum. BioStock pratade med Eschricht för att få veta mer.

Phase Holographic Imaging (PHI) har kommersialiserat HoloMonitor-systemet för icke-invasiv time-lapse-avbildning och kvantitativ långtidsanalys av levande cellkulturer. Systemets nyckelteknik, kvantitativ fasavbildning (QPI), kan utvärdera kvaliteten och hälsan hos cellprover över tid utan att skada cellerna, vilket undviker begränsningarna hos traditionella mätmetoder – en game-changer för att utveckla framtida cellterapier.

Fokus på regenerativa terapier

Under de senaste åren har PHI koncentrerat sig på att positionera HoloMonitors QPI-teknik för att möta det akuta behovet av standardiserad cellkvalitetskontroll inom regenerativ medicin. Det är ett banbrytande område med fokus på att utveckla metoder för att regenerera, reparera eller ersätta skadade celler, vävnader eller organ för att kunna bota dagens obotliga sjukdomar.

PHI har en stor fördel: dess QPI-tekniklösning gör det möjligt att ta bilder och kvantitativa data om cellkvalitet och egenskaper utan att skada cellerna. Enligt PHI integreras denna icke-invasiva metod sömlöst i tillverkningsarbetsflödet för cellterapier, till skillnad från andra kvalitetskontrolltekniker som skulle kräva att man manipulerar, tar bort eller offrar värdefulla celler. I slutändan är PHI:s mål att göra cellbaserade terapier prisvärda, tillgängliga och säkra för patienter. Läs mer här: Skifte till regenerativ medicin ökar tillväxtutsikterna för PHI (20 marsÞ 2024).

Lånefacilitet för att agera på nuvarande momentum

I förra veckan ingick PHI avtal med Bizcap AB om en lånefacilitet om totalt 7 MSEK. Avtalet innebär att PHI kan ta ut två lånetrancher om 4,5 MSEK respektive 2,5 MSEK. PHI har valt att ta ut den första tranchen om 4,5 miljoner kronor. I ett pressmeddelande uppgav bolaget att denna lånefacilitet kommer att förse PHI med det rörelsekapital som krävs för att dra nytta av bolagets nuvarande momentum.

Patrik Eschricht, VD PHI
Patrik Eschricht, VD PHI

Vd kommenterar

BioStock kontaktade vd Patrik Eschricht för en uppdatering om bolagets utveckling och för att fördjupa sig i dess nuvarande utveckling.

Patrik, kan du utveckla planerna på att använda den nyförvärvade lånefaciliteten för att driva PHI:s tillväxt ytterligare?

– Det här strategiska lånet gör det möjligt för oss att bättre lägga grunden för att gå in på den kliniska marknaden. Brygglånet gör det möjligt för oss att dra nytta av vårt nuvarande momentum, accelerera vår produktutveckling och driva våra ansträngningar och projekt vidare.

– Kostnaden för ett lån just nu är med rätta låg jämfört med den enorma vinsten av att accelerera produkt-till-marknad-tidslinjen. Ju tidigare vi går in på den kliniska marknaden, desto snabbare kan vi förbättra vårt kassaflöde och befästa vårt ledarskap på marknaden.

Kan du diskutera varför du valde ett kortfristigt lån vid denna tidpunkt?

– Det kortfristiga lånet är vårt bästa alternativ för att snabbt ta vara på möjligheter. Det ger det omedelbara kapital vi behöver för att avancera våra projekt utan dröjsmål. Att till exempel välja en extern långivare som Bizcap AB eliminerar behovet av en extra bolagsstämma som skulle krävas om vi lånade från vår partner, Altium.

Vad är det nuvarande momentumet som PHI syftar till att dra nytta av?

– De senaste genombrotten och framgångshistorierna inom regenerativ medicin har dramatiskt ökat relevansen av vår QPI-teknologi. Det är viktigt att vi drar nytta av detta ökade intresse för att förespråka QPI:s integrering i standardkvalitetskontroller och utöka vårt inflytande på fältet snarare än att titta på från sidlinjen. Vi är aktivt engagerade i våra projekt och partnerskap och tar vara på dessa möjligheter. Personligen, som VD, är det otroligt givande att vägleda PHI genom denna lovande era inom regenerativ medicin. 

Låt oss gräva djupare i vad som händer. Kan du ge en uppdatering om hur era pågående samarbeten och projekt inom regenerativ medicin fortskrider?

– Vi är för närvarande engagerade i ett flertal interna aktiviteter och driver aktivt vår produktutveckling för regenerativ medicin. Jag är stolt över det engagemang som vårt team visar varje dag när vi arbetar med flera projekt för att vidareutveckla vår QPI-teknologi för kliniska tillämpningar och kunna möta behoven på den kliniska marknaden.

– Vårt partnerskap med Wake Forest Institute for Regenerative Medicine gör att vi ligger i framkant när det gäller innovation inom regenerativ medicin. WFIRM:s senaste NSF-anslag på 160 miljoner USD är en viktig utveckling som belyser de enorma möjligheterna inom regenerativ medicin. Även om tilldelningsdetaljerna är ännu inte fastställda är vi optimistiska om fördelarna för PHI. Hur som helst har anslaget höjt Winston-Salems status som ett globalt nav för regenerativ medicin – och vi befinner oss i kärnan av dessa framsteg.

– Dessutom, genom vårt partnerskap med ReMDO, leder vi ett betydande projekt om Smart Manufacturing. I detta projekt fokuserar vi, tillsammans med våra partners, på att etablera nya standarder för kvalitetskontroll av cellterapi. Ett viktigt initiativ är "Cell Report Card", som innehåller QPI-cellkvalitetsdata och omics-information för att följa med ett cellprov under cellernas och patientens livstid. Här bearbetar vi kontinuerligt experimentella HoloMonitor-datauppsättningar och förbättrar RegeneratOR-testbädden. 

Förra veckan besökte PHI-delegationen Charlotte, North Carolina, för att delta i årsmötet Regenerative Manufacturing Innovation Consortium (RegMIC). Kan du kommentera detta evenemang och vad du tar med dig från din konferensverksamhet under våren?

– RegMIC-mötet var en viktig plattform för PHI att samarbeta med branschledare och förespråka QPI som en grundläggande teknik för cellkvalitetskontroll. Vårt aktiva engagemang gör att vi ligger i framkant inom regenerativ medicin och främjar innovationer och samarbeten som stöder våra strategiska mål.

– Eftersom det går snabbt inom regenerativ medicin är det avgörande för oss, även som ett litet företag med begränsade resurser, att vara agila och hänga med i tempot. Vi har haft ett fullspäckat vårschema; Förutom Charlotte presenterade PHI i Rom vid 2024 Cell & Gene Meeting on the Med, där vi kunde diskutera kommersialiseringsstrategier och regelverk med Europas cell- och genterapiexperter. Dessutom deltog vi i RMMS-webbinarieserien (tillgänglig online) om smart tillverkning – och förespråkade ytterligare QPI som en standard inom cellterapitillverkning.

– Vårt partnerskap med Altium, vår globala försäljningspartner, gör det möjligt för oss att koncentrera oss på dessa interna aktiviteter och effektivt utöka vår marknadsräckvidd genom att utnyttja deras omfattande försäljningsnätverk.

Ert samarbete med Altium har stärkts under det senaste året. Vilka aktuella aktiviteter pågår för att öka din globala försäljning?

– För närvarande är vi intensivt involverade i att stödja Altium med utbildning och utveckling av nya försäljningspartners och kollegor, vilket är en krävande period för hela PHI-teamet.

– Vi är fortsatt optimistiska om Altiums bidrag under den senare delen av 2024 och är medvetna om att våra försäljningscykler vanligtvis sträcker sig från 6 till 12 månader och utmaningarna inom den akademiska och prekliniska forskningen för att säkra finansiering eller bidrag för inköp av ny utrustning.

– Trots dessa utmaningar, med Daniel Soor som Altiums dedikerade PHI-distributörschef, samarbetar vi aktivt med potentiella nya försäljningspartners på våra kärnmarknader i Nordamerika, Europa, Asien och andra länder. Vårt mål är nu att penetrera nya marknader och utöka HoloMonitors marknadsräckvidd globalt. Vi ser fram emot att dela med oss av uppdateringar om dessa ansträngningar och nya marknader för HoloMonitor under de kommande månaderna.

Slutligen, när vi blickar framåt, vilka milstolpar eller utvecklingar förväntar du dig under de kommande sex månaderna?

– Under de kommande sex månaderna planerar vi att fördjupa våra samarbeten och söka ytterligare partnerskap för att ta itu med de komplexa utmaningarna inom regenerativ medicin. Jag är särskilt glad över vårt nya initiativ på ReMDO, Regulatory NavigatOR, som syftar till att effektivisera regulatoriska processer och förbättra interaktionen med FDA.

– Vi bevittnar också tillväxten av RegeneratOR-testbädden, som expanderar snabbt på grund av samarbetet mellan över 60 företag, inklusive PHI, som strävar efter att vara ledande inom regenerativ medicin.

– Med Altiums stöd fortsätter vi självklart att utöka HoloMonitors globala marknadsnärvaro. Vi ser fram emot att välkomna nya försäljningspartners till våra kärnmarknader, vilket gör det möjligt för oss att förbättra vår försäljning och öka vår orderingång.

– Internt driver vi våra initiativ inom regenerativ medicin, särskilt vårt Smart Manufacturing-projekt, i samarbete med våra ReMDO-partners. Vårt mål är fortfarande att etablera QPI som en guldstandard för cellkvalitetskontroll inom regenerativ medicin.

Min kommentar

Här kommer då en upprepning av förra veckans "act on the current momentum in the Company." - Brygglånet gör det möjligt för oss att dra nytta av vårt nuvarande momentum,
– Kostnaden för ett lån just nu är med rätta låg jämfört med den enorma vinsten av att accelerera produkt-till-marknad-tidslinjen. Ju tidigare vi går in på den kliniska marknaden, desto snabbare kan vi förbättra vårt kassaflöde och befästa vårt ledarskap på marknaden.
"
Ett smart agerande enligt min uppfattning,som tyvärr inte delas av marknaden sett till aktien.
De senaste genombrotten och framgångshistorierna inom regenerativ medicin har dramatiskt ökat relevansen av vår QPI-teknologi.

Senast igår läste jag en ganska fascinerande berättelse om hur långt Reg Med kommit inom Alzheimer.Ska se om jag kan hitta den solskenshistorien.

....QPI:s integrering i standardkvalitetskontroller....förespråka QPI som en grundläggande teknik för cellkvalitetskontroll.....Smart Manufacturing. I detta projekt fokuserar vi, tillsammans med våra partners, på att etablera nya standarder för kvalitetskontroll av cellterapi. Ett viktigt initiativ är "Cell Report Card", som innehåller QPI-cellkvalitetsdata och omics-information för att följa med ett cellprov under cellernas och patientens livstid.....Vårt mål är fortfarande att etablera QPI som en guldstandard för cellkvalitetskontroll inom regenerativ medicin.

Här kan vi se att QPI är i starkt fokus för närvarande,att etablera tekniken och jobba mot att få till standarder (kvalitetsstandarder) där målsnöret är Golden Standard.Man kommer sannolikt beta av fler delmoment på vägen dit,där GMP är ett.(Good Manufacturing Practise)

....Välkomna nya försäljningspartners... 
De orden är intressanta och vibbar om nåt att se fram mot.

Summasummarum: PHI har ett starkt momentum för närvarande,och det är knappast förvånande sett till vad som händer inom Reg Med och hur QPI utvecklas. Ser bra ut,ser riktigt bra ut.

Fotnot. Bloggens funktioner och användarsnitt har förändrats.Kommer bli lite jokkigt ett tag tills jag listat ut hur få rätsida på detta.

                                Mvh the99

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar