torsdag 11 juli 2024

Yankeeland - here we come

Den eminenta sajten BioStock ger oss återigen rykande färsk information,det via en intervju med VD-Patrik. 
För lättare läsning är intervjun googleöversatt. Min kommentar som vanligt i slutet. 
Ps. Jag gillar bildsättningen som så väl passar nuläget.


PHI siktar på notering i USA

11 juli 2024

Swedish Medtech Phase Holographic Imaging gör betydande framsteg i USA och etablerar sig i framkant av det snabbt växande området för regenerativ medicin. PHI tar nu ett viktigt steg genom att ansöka om notering av sina aktier på den amerikanska OTCQB-marknaden för att öka sin närvaro och sina möjligheter i USA. BioStock pratade med vd Patrik Eschricht för att lära sig mer om vad detta betyder för företaget.

Kärnteknologin i Phase Holographic Imaging (PHI) kommersiella HoloMonitor -systemet är så kallad "Quantitative Phase Imaging" (QPI), som kan bedöma cellodlingskvalitet och hälsa utan att påverka eller skada celler som traditionella mätmetoder. PHI:s övergripande mål med sin teknologi är att bidra till att göra cellbaserade terapier överkomliga, tillgängliga och patientsäkra.

Sedan 2022 har företaget haft laserfokus på regenerativ medicin. Detta växande område involverar reparation, ersättning eller regenerering av dysfunktionella celler, vävnader och organ för att förstärka vår naturliga läkningsprocess på de platser där det behövs som mest. QPI-tekniken, som möjliggör exakt övervakning och verifiering av cellkvalitet, anses vara en värdefull tillgång inom detta banbrytande område. Enligt PHI skulle QPI-mätningar passa sömlöst in i ett automatiserat tillverkningsarbetsflöde, vilket skiljer det från andra cellkvalitetskontrollmetoder som kräver att värdefulla celler tas bort från processen.

Att etablera en närvaro i USA

Med USA som spjutspets inom området regenerativ medicin, har PHI lagt stor vikt vid att etablera sig på denna stora marknad. PHI fick sin första amerikanska kund redan 2014 och har alltid haft ett starkt akademiskt fotfäste, och samarbetat med ledande amerikanska forskningsinstitut, såsom Northeastern University , Huntsman Cancer Institute , UCSF och National Institute of Aging.

Under 2019, som en del av den pågående expansionen av verksamheten i USA, etablerade PHI sitt första helägda dotterbolag, PHI Inc., i Boston. För två år sedan gick företaget med i RegenMed Development Organization (ReMDO) i Winston-Salem. PHI gick också med i en allians för att främja cellbaserad biotillverkning med andra företag inom ReMDO och det banbrytande Wake Forest Institute for Regenerative Medicine (WFIRM) . Tillsammans syftar de till att automatisera tillverkningsprocessen av cellbaserade terapier med hjälp av den senaste tekniska utvecklingen inom cellodling, analytisk instrumentering och artificiell intelligens.

År 2022, som ett nästa steg i sin investering i regenerativ medicin, öppnade PHI ett nytt utvecklingskontor i Innovation Quarter i Winston-Salem för att bli närvarande i epicentret för detta snabbt växande område.

Nästa upp: dubbel listning

Nu har företaget beslutat att driva ännu längre in på den stora amerikanska marknaden och ansöker om att få notera sina aktier på den USA-baserade OTCQB Venture Market. Denna dubbla notering skulle inte bara erbjuda PHI:s nuvarande och blivande aktieägare en ytterligare handelsplattform utan också öka PHI:s trovärdighet bland amerikanska investerare och partners. BioStock har pratat med PHIs vd Patrik Eschricht för att lära sig mer om vad den dubbla noteringen betyder för företaget och dess planer framåt.

Patrik Eschricht, VD PHI
Patrik Eschricht, VD PHI

För det första, Patrik, vad betyder denna dubbelnotering för PHI – vad hoppas du uppnå?

– Vi har tänkt på det förut, men nu när alla pratar om regenerativ medicin och AI är tiden inne. Vi är mycket glada över möjligheten till dubbelnotering på OTCQB, vilket skulle vara ytterligare ett viktigt steg i PHI:s tillväxtresa som ett globalt företag. Denna dubbla notering skulle göra det mer tillgängligt för internationella investerare att investera i PHI, positivt öka likviditeten, öka aktieägarvärdet och stödja vår pågående tillväxt.

Varför är nu den perfekta tiden för en dubbelnotering?

– Vi har världens öga på Winston-Salem och det ledande institutet, WFIRM, för banbrytande regenerativ medicin och för att föra vetenskapliga upptäckter till kliniken och patienterna. Tiden är nu, när vi ser farten inom regenerativ medicin och den därmed ökande relevansen av PHI:s unika teknologi. Vi har tagit ett strategiskt beslut att driva ytterligare in på den stora amerikanska marknaden och reagera på det växande intresset för PHI från USA och partners för regenerativ medicin.

Hur kommer detta steg att påverka din notering på Spotlight Stock Market i Sverige?

– Den här dubbla noteringen skulle tillåta internationella investerare att handla med PHI-aktier, utöka vår investerargemenskap och förbättra likviditeten i våra aktier. Jag ser detta som en betydande fördel för våra nuvarande aktieägare och PHI:s pågående tillväxt.

Med tanke på det ökande intresset för PHI:s verksamhet inom regenerativ medicin, kan du dela med dig av några av de senaste utvecklingarna av din allians på WFIRM?

– Visst – för att sammanfatta, så leder vi ett viktigt Smart Manufacturing-projekt med vår teknikutvecklingsallians med WFIRM, ReMDO, analysledaren SAS, BioSpherix och QIAGEN. Detta projekt fokuserar på att skapa nya standarder för kvalitetskontroll av cellterapi. En hörnsten i detta projekt är "Cell Report Card", som integrerar QPI-cellkvalitetsdata med omics-information.

– Detta kort spårar ett cellprov under cellernas och patientens livstid, vilket ger data som är avgörande för att säkerställa kvalitet och säkerhet i cellterapier. Vi har avslutat ytterligare en omgång av experiment och fortsätter att utvärdera HoloMonitor-data tillsammans med våra partners.

Med PHI:s aktiva deltagande i RegenMed Development Organization, skulle du kunna ge en uppdatering om framstegen för RegenereratOR-testbädden och belysa vilken inverkan de deltagande företagen har på att förbättra regenerativ medicin?

– Vi är glada över att se den betydande tillväxten av RegeneratorOR-testbädden, särskilt med vår partner QIAGENs senaste åtagande att utöka sina bidrag. Testbäddsinitiativet ligger i framkant av regenerativ medicin, och erbjuder tillgång till banbrytande teknologier och expertresurser.

– I mina ögon är det ett måste för att driva ny prototyping inom området regenerativ medicin och rätt plats för PHI att presentera vår unika teknologi för utveckling av cellbaserade terapier. Vid vårt senaste möte var det uppenbart för alla att inte ett företag kan lösa alla problem; vi måste arbeta tillsammans. Och vid RegenereratOR testbädd har vi en mycket stark "Start Elva", en startuppställning med över 60 företag.

WFIRM tilldelades ett tioårigt anslag på 160 miljoner USD från National Science Foundation Regional Innovation Engines. Har det funnits ytterligare indikationer på hur detta bidrag påverkar PHI?

– Vi är fortfarande glada över NSF-anslaget på 160 miljoner USD, som understryker Winston-Salems roll som ett globalt nav för regenerativ medicin! Med komplexiteten och antalet partners som är involverade i detta anslag, väntar vi tålmodigt på presentationen av detaljer och hur detta bidrag direkt kommer att påverka PHI – så att vi också kan dela nyheterna. Hittills har det ökade fokuset på regionen säkerligen ökat vår synlighet och kan skapa nya affärsmöjligheter.

– Vårt samarbete med WFIRM placerar oss i framkant av innovation inom regenerativ medicin. Att vara i centrum för sådana betydande framsteg förstärker vår strategiska positionering och engagemang för att etablera vår QPI-teknologi som guldstandarden inom cellkvalitetskontroll.

Min kommentar
Som VD-Patrik berättar : "Alla" pratar om reg med och AI (i USA främst). Så visst är tidpunkten för att släppa in amerikanska investerare helt rätt. Ännu mer rätt kommer det visa sig om PHI släpper nåt riktigt smaskigt PM i samband med noteringen. I övrigt är det info som de flesta av oss är uppdaterade inom. Golden Standard är fortsatt på tapeten och att man nämner det igen visar att arbetet för att nå det målet fortskrider utan avbrott. Beträffande noteringen kommer jag i ett senare inlägg berätta om hur det rent praktiskt går till att köpa resp sälja aktier när jänkarna är med i matchen. Kunskapsinhämtning fortgår.
                                   Mvh the99

2 kommentarer:

  1. Den här artikeln finns det mycket göttigt att analysera i, kanske mest intressanta är glimtarna vi fick om arbetet med WFIRM m.m.

    SvaraRadera
  2. Spännande tider!

    SvaraRadera