måndag 2 september 2024

PHI - Otålighet

Vilken början på veckan må jag säga. Otåliga phi,are kränger aktier på rena skamnivåer. 6,10 som lägst.
Ok,man förstår att det fanns och finns en förhoppning att händelser i USA skulle få upp intresset för Bolaget och med det även aktien. Men som vanligt när det handlar om noterade företag - ALLT tar lite längre tid än man hade velat. En lärdom även undertecknad behöver ta till sig ivrig och positivt inställd till Bolaget som man är. Hursom,bara för att det är lite tyst från Bolaget innebär det inte att det är stiltje på USA äventyret. Det kan jag aldrig tänka mig. Alldeles för mycket händer just nu i USA,tänk ReMDO och listningen man säkert har en långsiktig plan för. Nåväl,dagens fall gav fler aktier till samlingen. Svar ja,jag anser att dessa kurser är helt uppåt väggarna så jag passar på att plocka upp fler. Det är min egen syn,andra gör säkert andra bedömningar.

Och utanför den nervösa aktiemarknaden är det bizznizz as usual. PHI`s flitige Amandeep Dhillon kör en informationsdrive i Kroatien som synes. Linkedinlänk


From regenerative medicine, organ-on-a-chip and 3D bioprinting apps, 3D biology and new therapies, marine research up to beer analysis! Yes, this is what hashtagAltium hashtagLifeScience portfolio can bring you and what we showed this week across Croatia. We finished our week on 10th Regional Biophysics Conference (RBC2024) and the 15th International Summer School of Biophysics in Split where my dear colleagues Viktoria Rumjantseva, Molecular Devices and Amandeep Dhillon, Phase Holographic Imaging held very interesting workshops.

Big thanks to dr. Maja Dutour Sikiric and dr. Nadica Maltar Strmečki for inviting us and being amazing hosts! It was an honor for us to be part of this great event, and we really enjoyed.

Altium Croatia ❤️

Maestro Atala vill gärna i en aktuell intervju berätta hur det går för Reg Med och dess utveckling i Carolina men även i det större perspektivet. Hoppa in på länken och lyssna på vad han har att säga.




                                             Mvh the99

27 kommentarer:

  1. Först pressas priset ner på aktien för att få köpa billiga to4.. Sen när de är omvandlade så kommer det säljas massor av dem vid minsta uppgång. Vi behöver lite vind i seglen nu 😔

    SvaraRadera
  2. "Allt tar lite längre tid" Bolaget fyller i år 20 år och inte ens skambud dyker upp.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Njae,nu skarvar du nog lite.
      När Egelberg var VD fick han bud på PHI,som han tackade nej till.
      Har för mig att det kommunicerades ut i nån rapport.
      Sen vet vi inte om det kommit fler bud längs vägen, som inte har kommunicerats ut.

      Mvh the99

      Radera
    2. Det har inte kommit något bud som Egelberg tackat nej till

      Radera
    3. Fanns 2 konkreta friare vill jag minnas. Var väl runt 2019 när konkurrenter till PHI blev uppköpta och BioStock skrev om det.

      Miljardförvärv i branschen
      För ett år sedan förvärvade amerikanska Agilent Technologies privatägda ACEA Biosciences Inc. för 250 miljoner USD, ett bolag som, likt PHI, utvecklar avancerade instrument för cellanalys. Den 11 juni 2019 konsoliderades marknaden för cellanalysinstrument ytterligare då Agilent förvärvade BioTek Instruments för 1,165 miljarder USD. Sedan tidigare har Agilent även förvärvat närliggande Seahorse Bioscience (235 miljoner USD) och Luxcel Biosciences (ej kommunicerat avtalsvärde).
      En annan högst intressant referensaffär för PHI är pharma- och labbutrustningsjätten Sartorius som 2017 köpte upp amerikanska Essen BioScience för 320 miljoner USD. Därmed har de tre huvudaktörerna inom PHI:s område blivit uppköpta och ytterligare två av de mindre.

      Mvh the99

      Radera
  3. Jag fyllde också på, liksom i förgår. Nu har jag dock lite för mycket vikt i PHI. Om det kommer en saftig NE så är risken att jag inte kan skydda mina andelar... Håller tummarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer aldrig mer komma en nyemission. De vet att aktieägare inte kommer att ställa upp på en sådan. Det blir antingen riktade emissioner till Altium (vilket leder till budplikt vid över 30% ägarskap), riktade emissioner till en US investerare eller lån.

      Radera
    2. Oavsett vad så måste PHI börja leverera försäljning, endast de som räknas… KOM IGEN NU!!!

      Radera
    3. Utesluter en nyemission även jag. Tror mera på en intressant finansieringslösning via den aktuella optionen. Skulle inte förvåna om en eller flera aktörer (jänkare) går in och garanterar optionen. Och med det tar en hyfsat stor position i Bolaget. Få se om jag har rätt där,ett PM om optionen lär komma inom kort.
      Mvh the99

      Radera
  4. Nyemission eller riktad. Oavsett så blir befinliga aktieägare depåer utspädda.

    SvaraRadera
  5. John Moore och hans vänner investerar i en riktad tror jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är inne på samma spår.
      Mr Moore enskilt eller tillsammans med kompisar tar ett snabbspår till aktien via TO4. Det finns 1 693 526 st vilket blir lika många aktier efter omvandling. Med det blir han enskilt eller tillsammans med kompisarna en hyfsat stor spelare i PHI med 6,4%. Går han in och garanterar optionen till fast värde,låt säga 10 kr,kommer han in ganska billigt samt får en större post som varit svår att köpa via den öppna handeln.
      16-17 mille för Mr Moore är förmodligen växelpengar för hans vidkommande.
      Detta scenario blir mitt huvudspår.
      Mvh the99

      Radera
    2. Värt att nämna är att Mr Moore officiellt blir PHI`s nye styrelsemedlem från och med i morgon.

      Sen att Bolaget varit osedvanligt tysta beträffande optionen (man brukar skicka kursvårdande PM strax innan en option går till lösen) kan ha att göra med det jag mfl spekulerar kring. Att Mr Moore sen efter intåget i styrelsen tar ett bett i aktien via TO4. Volymen passar en amerikansk investerare med stor plånbok. Nåt småduttande tror jag inte på,utan ska det vara ska det vara the american style..dvs BIG.
      Mvh the99

      Radera
    3. Hej, en fråga. "Volymen passar en amerikansk investerare med stor plånbok." Vilken volym är det som avses här? Den som ligger ute till försäljning på marknaden? Den som eventuellt inte blir tecknad? Eller får han optioner som styremedlem?

      Radera
    4. Varför skulle han köpa to4 till ett värde av 10kr? Den kommer ju landa runt 5kr.
      Dom kanske tecknar upp dom to4 som inte köps men sen kommer det behövas en till emission då kassan är slut.

      Radera
    5. Bra frågor.
      Min spek är alltså att Mr Moore kliver in som garant för TO4.
      Det till en fastställd kurs,som ex 10 kr.
      Han behöver alltså inte handla optioner utan garanterar istället att hela optionens volym fixar han själv. De som har optioner kommer förmodligen få samma erbjudande, dvs 10 kr för att köpa en ny aktie för varje option man äger. Är man då smart säljer man optionerna. Mellanskillnaden mellan aktuell aktiekurs och inlösenpriset bör vara optionens fiktiva värde på ett ungefär.

      Det är min spek.Sen om det blir så får tiden utvisa.
      Mvh the99

      Radera
  6. PM om Mr Moore in i styrelsen kom redan idag som synes.
    Då får vi se om det kommer more PM de närmaste dagarna relaterat till hans inträde och profil som aktiv investerare.
    Håll ögonen öppna säger jag.

    Mvh the99

    SvaraRadera
  7. Tänk om de hade sålt Glyco, då hade Phase aldrig haft några pengaproblem något mer. Suck.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glyco finns kvar som ett trumfkort i skjortärmen att plocka fram vid rätt tillfälle. Tror knappast att Glyco säljs för under 1-2 miljarder kr.
      Skulle inte förvåna om de redan fått friare,men fattiga friare de avvisat.
      Mvh the99

      Radera
  8. Du är verkligen en obotlig optimist 99:an

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp.
      Livet blir så mycket roligare och enklare om man ser möjligheter istället för hinder och problem.
      Beträffande Glyco är jag 99,99% säker på att kommer det ett bra bud så accepterar BAM och då även PHI. Tyskarna ser ut att vara de som har koll på vad ett rimligt värde är. PHI har inte den kompetensen.
      Mvh the99

      Radera
    2. Måste rätta dig där. Jag var i kontakt med Knut från BAM i vintras. BAM som statlig institut har inget intresse av prislapp på Glyco, då det är en statlig institut är kommersiering skit samma för dem. Det är mer av värde för Phase som företag och 75% ägande av patentet. Så det är Phase som bestämmer om de skall acceptera eller ej. Men Knut från BAM visste ej vad nästa plan var med Glyco men att de gärna ville vara med i nästa steg.

      Radera
  9. Din teori om TO4 stämmer inte. Förutsättningarna får inte ändras bara för att…..
    Priset bestäms av handeln enligt VWAP under 20 dgr.

    Tror möjligtvis att vi får en riktad emission.

    SvaraRadera
  10. Time will tell hur det blir med avhandlat.
    Efter en händelserik dag så stänger jag butiken och sysslar med annat.
    Nya tag och förhoppningsvis? ett PM med substans i morgon.
    Mvh the99

    SvaraRadera
  11. Tror du att Phase är inne på din blogg och läser dina inlägg och alla våra kommentarer?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen aning,men det får de gärna göra så de har koll på hur aktieägarna tänker och tycker.
      Mvh the99

      Radera