onsdag 2 oktober 2024

VD-intervju

Den eminenta sajten BioStock publicerar idag en uppföljningsartikel ink snack med VD-Patrik.


PHI accelererar tillväxten med rekordorder

2 oktober, 2024

Phase Holographic Imaging fick nyligen sin mest betydande order från Altium, omfattande 20 HoloMonitor-system och ytterligare komponenter. Denna milstolpe ligger i linje med den positiva tillväxtbanan sedan början av året. PHI närmar sig också den sista lösendagen för sina teckningsoptioner TO 4 den 3 oktober och tillförs därmed upp till 6,2 MSEK före emissionskostnader. BioStock har sökt vd Patrik Eschricht för en kommentar.

Phase Holographic Imaging (PHI) specialiserar sig på time-lapse avbildningsprodukter för cellforskning och långsiktig cellanalys. HoloMonitor-systemet använder QPI-teknik (Quantitative Phase Imaging) för att bedöma cellodlingens kvalitet och hälsa utan att påverka eller skada cellerna, till skillnad från traditionella mätmetoder.

Samarbetet med Altium

Under de senaste två åren har PHI åter fokuserat på regenerativ medicin. Detta snabbt växande område syftar till att reparera eller ersätta skadade celler och vävnader, med den enorma potentialen att ta itu med för närvarande obotliga sjukdomar. Detta strategiska skifte väckte uppmärksamhet inom life science-sektorn, särskilt från Altium, ett privat schweiziskt distributörs- och investeringsbolag.

Idag är Altium inte bara PHI:s största aktieägare utan också dess globala distributör, medan dess VD, Goran Dubravčić, fungerar som styrelseordförande. Läs en intervju med Dubravčić här, där han diskuterar den potential han ser i PHI.

Den största ordern hittills

PHI tillkännagav nyligen en order från Altium på 20 HoloMonitor-system, vilket fördubblar orderstorleken jämfört med Q3 och Q4 2023/24, då tio system beställdes. Avtalet innehåller olika konfigurationer och tillägg som kommer att påverka det totala ordervärdet.

"Vi är glada över att fortsätta bygga vårt partnerskap med Altium. Deras expertis inom distribution och life science är nyckeln till att utöka vår marknadsräckvidd. Den senaste ordern exemplifierar det momentum vi ser, drivet av den växande efterfrågan på icke-invasiva cellavbildningslösningar."

Ordern följer på ett distributionsavtal som PHI tecknade med Altium i slutet av förra året, vilket gör det möjligt för Altium att marknadsföra och sälja PHI:s produkter. Sedan dess har Altium lagt ut olika återförsäljare på underleverantörer och öppnat nya marknader för PHI i Eurasien och Europa. Patrik Eschricht lyfte fram vikten av Altiums globala distributionsnätverk för att utöka PHI:s marknadsnärvaro i en BioStock-intervju förra året:

"Att ha Altium som global distributör berikar oss också med en pålitlig långsiktig partner. Jag ser deras stora nätverk och branschexpertis som en nyckel till att utöka vårt marknadsfotavtryck. Detta partnerskap gör det möjligt för PHI att fokusera på vår styrka: att innovera med QPI-teknik – med fokus på tillämpningar inom regenerativ medicin."

Tillväxtinitiativ och TO 4-teckningsoptioner

PHI:s senaste delårsrapport belyser företagets strategiska ansträngningar för att utöka sitt globala försäljningsnätverk genom partnerskapet med Altium. Expansionen har tillfälligt påverkat försäljningen och intäkterna minskade till 1,3 MSEK under Q1 2024 från 2,7 MSEK under samma period föregående år. PHI ser dock dessa kortsiktiga effekter som en del av en större plan för att utbilda och introducera nya försäljningspartners och förväntar sig att detta grundarbete kommer att driva tillväxt senare under året.

Dessutom befinner sig PHI i slutskedet av inlösenperioden för teckningsoptioner av serie TO 4, vilka kan inbringa upp till 6,2 miljoner kronor. Nyttjandeperioden avslutas den 3 oktober och utgör ytterligare ett viktigt steg för att stödja bolagets tillväxtstrategi, särskilt på marknaden för regenerativ medicin.

Koncernchefens kommentar

Patrik Eschricht, VD PHI
Patrik Eschricht, VD PHI

BioStock har pratat med vd Patrik Eschricht för att få veta mer om den senaste tidens händelser och hans visioner för det kommande året. 

Patrik, kan du berätta lite om de framsteg som gjorts under det senaste kvartalet?

– Vi fokuserade på att strategiskt utöka vår globala räckvidd och befästa vår närvaro på nyckelmarknader. Vårt partnerskap med Altium har varit centralt i detta arbete, vilket har gjort det möjligt för oss att fokusera på produktinnovation medan Altium aktiverar sitt omfattande distributionsnätverk. Vi har gjort betydande framsteg när det gäller att komma in på nya marknader, som Spanien, Portugal och hela Norden. Vi har också stärkt våra samarbeten med ledande forskningsinstitutioner som University College London. Även om dessa expansioner tillfälligt har påverkat våra kortsiktiga intäkter, har de lagt en solid grund för långsiktig tillväxt.

Du har nyligen fått den mest betydande ordern hittills. Tror du att den här trenden kommer att fortsätta?

–Absolut. Det ökade intresset för vår teknik speglar den växande efterfrågan på mobilvänliga och datarika analyslösningar. Altiums nät har öppnat dörrar på flera marknader och vi ser en ökande efterfrågan från nya regioner och branscher. Vårt fokus är att fortsätta skala upp vår verksamhet för att möta denna efterfrågan samtidigt som vi ser till att våra distributörer är välutbildade och får bra stöd. I takt med att vår globala närvaro stärks förväntar vi oss att se ytterligare försäljningstillväxt.

Under 2024 samarbetade PHI med University College London (UCL) och gick in på nya marknader genom Altium och försäljningspartnerskap. Läs mer här. Kan du utveckla dina tillväxtplaner?

– Vårt samarbete med UCL är ett viktigt steg för att visa upp potentialen i vårt HoloMonitor-system i kliniska forskningsmiljöer. Utöver det arbetar vi aktivt för att expandera till fler marknader genom Altium och andra partners. Vår prioritet är att utöka vår produktportfölj för regenerativ medicin och den kliniska marknaden. Samarbeten med experter och viktiga opinionsbildare gör det möjligt för oss att anpassa våra produktutvecklingsinsatser till marknadens behov. Vårt mål är att förbättra vår teknik för att tillgodose ett bredare spektrum av applikationer inom cellkvalitetskontroll.

Den aktuella inlösen av teckningsoptioner av serie TO 4 är ytterligare ett viktigt steg för PHI. Kan du kommentera din finansiella strategi?

– TO 4-teckningsoptionerna, som kan inbringa upp till 6,2 miljoner kronor, är ett strategiskt steg för att stödja vår tillväxt. Dessa medel kommer att hjälpa oss att utöka vårt försäljningsnätverk och påskynda produktutvecklingen. Vårt fokus är fortsatt att skapa långsiktigt värde för våra aktieägare genom att öka marknadsnärvaron, driva hållbar intäktstillväxt och anpassa våra finansiella strategier till expansionsplaner. Vår senaste dubbelnotering på den amerikanska OTCQB-marknaden öppnar nya möjligheter, särskilt för vår framtid inom regenerativ medicin, där vi redan har etablerat en stark närvaro med partners som Wake Forest Institute of Regenerative Medicine.

Till sist – vad har du för visioner för det kommande året?

– Vi siktar på att befästa vår roll som ledande inom icke-invasiv teknik för kvalitetskontroll av celler. Vårt fokus kommer att ligga på att utöka marknadsandelarna och fördjupa akademiska och industriella samarbeten. Vi är också glada över att ytterligare utforska potentialen för AI-användning inom dataanalys och förbättra kapaciteten hos vår QPI-teknik. I slutändan positionerar vi PHI som en teknikledare inom regenerativ medicin, med HoloMonitor som den bästa lösningen för både kliniska och forskningsapplikationer.

Min kommentar
Artikeln vibbar om att vi har mycket att se fram mot innan årsskiftet. Orderingången ger där ett bra signalvärde för vad som komma skall. Sen får vi nu lite info att Bolaget är på G med AI. Det öppnar upp för mkt intressanta kommande händelser vi lär få återkomma till. Förutom intervjuns innehåll sker förmodligen bra mycket mer bakom kulisserna. Ex Mr Moore´s inträde i Bolaget,hur det kommer synas och om vi kan se fram mot att han kommer ta en saftig stek i aktien. USA-noteringen har ännu inte gett resultat så kopplingen Moore och listningen bör hänga samman i nåt avseende tippar jag.

                                               Mvh the99
Tillägg 16:40
Hoppas ni passar på läget som uppstått när någon stackare säljer aktier under to4-nivån. Förmodligen för att skaffa likvider till teckning av densamma. Jag  har passat på. 😎

7 kommentarer:

  1. https://www.linkedin.com/posts/atmpsweden_only-9-weeks-till-atmp-sweden-2024-and-only-activity-7245356720997163010-a4g8?utm_source=share&utm_medium=member_android

    SvaraRadera
  2. https://www.linkedin.com/posts/activity-7247175729216442368-42x3/?utm_source=share&utm_medium=member_ios

    SvaraRadera
  3. https://www.linkedin.com/posts/activity-7247297161644658688-BC2R/?utm_source=share&utm_medium=member_ios

    SvaraRadera
  4. Försäljningen kommer bara öka härifrån i rask takt. Kul att läsa.

    SvaraRadera
  5. Något som har koll på hur många holomonitor måste phi sälja för att nå break even ?

    SvaraRadera
  6. Runt 100st per år

    SvaraRadera