söndag 1 oktober 2017

En läsarkommentar

I anslutning till mitt inlägg om Big Data och Machine Learning har en uppmärksam läsare gett en kommentar som jag tycker är initierad och viktig för att öka förståelsen både för B.D och M.L, men även kan ha betydelse för PHI i förlängningen att den förtjänar att synas bättre än i kommentarsfältet.
Därför tar jag mig friheten att kopiera den och visa upp i eget inlägg.
Cindy Collins kan visa sig vara en superrekrytering som rådgivare.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hej och tack för en bra blogg!

Apropå BIG DATA och maskinlärning finns en annan intressant koppling till Phase, då via en av deras rådgivare Cynthia (Cindy) Collins.
Cindy har nu vid årsskiftet blivit VD för Human Longevity Inc, grundat av den legendariske Craig Venter (Källa: se länk längst ner).

Cindy tar enligt artikeln över VD-skapet från Craig som kliver ner, troligen delvis pga. en cancersjukdom. 
(Hur han upptäckte sjukdomen har en egen liten berättelse: http://www.xconomy.com/san-francisco/2016/12/08/craig-venter-used-own-posh-health-clinic-to-diagnose-his-cancer/ )

Dr Craig Venter är som bekant ett namn som var högaktuellt för ett antal år sedan när det mänskliga genomet skulle kartläggas. Venter kom nästan från ingenstans och kom med hjälp av ett helt revolutionerande sätt att ta sig an problemet, via datakraft, i stället för den traditionella forskningen som tagit åratal, via det internationella samarbetet kallat HUGO. 

Vi kan kalla Craigs metod för en tidig form av maskinbearbetning av BIG DATA i form av små DNA fragment, om jag kommer ihåg historien rätt så här långt efteråt. 

Man kan alltid drömma lite om att Cindy kan bli en nyttig länk mellan Craigh Venters Human Longevity Inc och Phase Holographics gemensamma vision inom BIG DATA life sciences, som bearbetas med massor av datakraft vars kraft växer med Moores lag. 
Källa: https://medcitynews.com/2017/01/breaking-venter-resigns-ceo-human-longevity/?rf=1

Tack Bernt för denna information.
Mvh the99

1 kommentar:

  1. Moores lag ger bara tillväxten för hårdvaran och den är en fördubbling var 24:e månad. Mjukvaran blir snabbt betydligt bättre.

    Vänliga hälsningar

    Nanotec

    SvaraRadera