onsdag 19 juni 2024

PHI - Aktuell info via Biostock

Den eminenta sajten BioStock följer upp senaste tidens händelser i PHI. Vi får djupare info som vibbar om framtida scenarion av magnitud. Här nedan en googleöversättning.

PHI grows its network of collaborations

19 June, 2024

Phase Holographic Imaging har ingått ett partnerskap med University College London, det första partnerskapet i en sjukhusmiljö för att utforska de kliniska tillämpningarna av sin teknik. Under de senaste dagarna har PHI också tillkännagivit två nya försäljningssamarbeten mellan sin globala distributionspartner Altium och Kem-En-Tech för hela den nordiska marknaden och Paralab i Spanien och Portugal. BioStock träffade PHI:s vd för att fråga om hans syn på det växande antalet akademiska samarbeten och försäljningspartnerskap.

HoloMonitor-systemet är ett avancerat instrument för icke-invasiv cellodlingsanalys som utvecklats av Phase Holographic Imaging (PHI). Den kombinerar time-lapse-avbildning med långsiktig kvantitativ analys av levande cellkulturer. Systemets nyckelteknologi, Quantitative Phase Imaging (QPI), kan utvärdera kvaliteten och hälsan hos cellprover över tid utan att skada cellerna, vilket undviker begränsningarna hos traditionella mätmetoder – en potentiell game-changer i utvecklingen av cellterapier. Om du vill veta mer om fördelarna med QPI kan du titta på den här presentationen av PHI:s CSO, Dr. Kersti Alm.

Jämfört med konventionella avbildningsmetoder är PHI:s lösning cellvänlig och lämplig för biomedicinsk forskning och regenerativ medicin. Detta har uppmärksammats av flera framstående partners runt om i världen.

Fokus på regenerativ medicin

Ett bra exempel är det North Carolina-baserade forskningsinstitutet Wake Forest Institute for Regenerative Medicine (WFIRM), som PHI har samarbetat med i flera år.

WFIRM-alliansen härstammar från företag som är associerade med RegeneratOR, en nyckelkomponent i Regenerative Medicine Hub (RegenMed Hub). Hubben samlar resurser och talanger och erbjuder expansiva resurser för entreprenörer och yrkesverksamma inom life science för att översätta vetenskapliga upptäckter till kliniska terapier. Där samarbetar PHI även med RegenMed Development Organization (ReMDO), BioSpherix, analysledaren SAS och QIAGEN. Det övergripande målet för Smart Manufacturing Alliance är att sätta nya standarder för kvalitetskontroll av cellterapi. För en kort introduktion till dessa allianspartners, läs mer här.

Nytt partnerskap med University College London

Nyligen inledde PHI ett samarbete med University College London (UCL). PHI:s HoloMonitor M4FL-system kommer att användas i ett pågående forskningsprojekt vid UCL, som löper parallellt med en klinisk prövning. Detta är PHI:s första partnerskap i sjukhusmiljö för att utforska de kliniska tillämpningarna av sin teknik. Det gör det också möjligt för PHI att utforska möjligheterna med bolagets QPI-teknologi för den kliniska marknaden och hur den kan göra avancerade regenerativa behandlingar mer tillgängliga och kostnadseffektiva.

I ett pressmeddelande uppgav PHI:s vd Patrik Eschricht att:

"Vårt HoloMonitor-system ger detaljerad cellinformation för att bedöma kvaliteten på enskilda cellprover. Föreställ dig en framtid där forskare kan ta en patients cellprov vid sängkanten på sjukhuset och omedelbart avgöra dess lämplighet för en klinisk prövning eller cellterapitillverkning. Jag tror att det är den potentialen som vår cellanalysteknik har.

Patrik Eschricht, VD PHI
Patrik Eschricht, VD PHI

Koncernchefens kommentar

BioStock pratade med Patrik Eschricht för att få veta mer om PHI:s nya och pågående samarbeten och partnerskap.

När det gäller partnerskapet med UCL, vilka marknadsmöjligheter ser du för detta projekt på sikt?

– Detta partnerskap är ett viktigt första steg för oss att utforska de långsiktiga kliniska marknadsmöjligheterna för PHI i sjukhusmiljö. Genom att integrera vårt HoloMonitor-system i UCL:s pågående forskning tillsammans med en klinisk prövning tar vi våra första steg in i en sjukhusmiljö. Detta samarbete gör det möjligt för oss att utforska potentialen hos vår QPI-teknik för att ge detaljerad cellinformation i realtid redan vid patientens säng.

– Vår teknik skulle kunna optimera effektiviteten i kliniska prövningar och tillverkningsprocesser för cellterapi. Detta skulle minska kostnaderna och därmed göra regenerativa behandlingar mer tillgängliga och prisvärda. Om det lyckas kan vår HoloMonitor-teknik bli ett standardverktyg på sjukhus för att bedöma cellprovskvalitet. Vi är dock medvetna om att förståelsen av de fulla möjligheterna för vår teknik fortfarande är i ett mycket tidigt skede.

Om du tittar på produktutveckling, varför fokuserar ni på att samarbeta med universitet och akademiska partners?

– Våra partnerskap med ledande globala forskningsinstitutioner är avgörande för att stärka vår produktutveckling. Dessa partnerskap gör det möjligt för oss att fördjupa vår förståelse för QPI-teknikens potential, få omedelbar produktfeedback från våra användare och snabbt identifiera nya marknadskrav genom att engagera viktiga opinionsbildare. Genom att upprätthålla flera partnerskap mellan olika forskningsdiscipliner undersöker vi effektivt olika sektorer inom den expansiva kliniska marknaden och det snabbt utvecklande området regenerativ medicin för att matcha vår produktutveckling med dessa marknaders behov.

Hur ser det ut för ert samarbete med ReMDO och det pågående Smart Manufacturing-projektet?

– I Smart Manufacturing-projektet bygger vi upp en tillverkningskedja för mesenkymala stamceller som lämpar sig för patientnära produktion, inklusive datainsamling, analys och lagring. Tillsammans med våra samarbetspartners BioSpherix, SAS och QIAGEN på WFIRM har vår biomedicinska ingenjör samlat in och analyserat levande celldata och diskuterar nu projektets nästa steg.

PHI utökade nyligen sin försäljningsnärvaro i Spanien och Portugal, vilket underlättades av ett underleverantörsavtal mellan Altium och Paralab. Vad är din motivation för detta steg och när förväntar du dig att se resultat?

– Tillsammans med Altium breddar vi strategiskt HoloMonitors globala närvaro med fokus på nyckelmarknader som Europa. Vi strävar efter att öka HoloMonitor-systemets marknadsräckvidd och öka PHI:s försäljning och kassaflöde. Genom att samarbeta med Altium kommer vi att utbilda Paralab-teamet för att effektivt marknadsföra HoloMonitor till forskare över hela den iberiska halvön. Vi ser fram emot inkommande beställningar och nya HoloMonitor-användare, med tanke på vår erfarenhet av den typiska längden på akademiska försäljningscykler, som är 6 till 12 månader.

I veckan tecknade Altium även ett underdistributionsavtal med Kem-En-Tech Nordic. Fram tills nu har ni sålt direkt på den nordiska marknaden. Varför har ni bestämt er för att ändra på det?

– Vi har sålt och stöttat våra kunder direkt över hela Skandinavien. Men med tanke på de nordiska ländernas starka betoning på innovation och forskning kommer ett partnerskap med Kem-En-Tec-teamet att öka vår räckvidd och säkerställa att fler forskare kan få tillgång till vår HoloMonitor-teknik i Danmark, Sverige, Norge, Finland och Island.

– Med vårt huvudkontor i Lund, på Sveriges sydspets, och som ett litet företag med begränsade resurser, är vi mycket glada över att ha partners i Altium och Kem-En-tech-teamet för att penetrera den nordiska marknaden ytterligare och på bästa sätt stödja vår växande gemenskap av nuvarande och framtida kunder.

Min kommentar

University College London (UCL)

 Genom att integrera vårt HoloMonitor-system i UCL:s pågående forskning tillsammans med en klinisk prövning tar vi våra första steg in i en sjukhusmiljö. Detta samarbete gör det möjligt för oss att utforska potentialen hos vår QPI-teknik för att ge detaljerad cellinformation i realtid redan vid patientens säng.

– Vår teknik skulle kunna optimera effektiviteten i kliniska prövningar och tillverkningsprocesser för cellterapi. Detta skulle minska kostnaderna och därmed göra regenerativa behandlingar mer tillgängliga och prisvärda. Om det lyckas kan vår HoloMonitor-teknik bli ett standardverktyg på sjukhus för att bedöma cellprovskvalitet.

ReMDO och det pågående Smart Manufacturing-projektet

– I Smart Manufacturing-projektet bygger vi upp en tillverkningskedja för mesenkymala stamceller som lämpar sig för patientnära produktion, inklusive datainsamling, analys och lagring. Tillsammans med våra samarbetspartners BioSpherix, SAS och QIAGEN på WFIRM har vår biomedicinska ingenjör samlat in och analyserat levande celldata och diskuterar nu projektets nästa steg.

De här 2 avsnitten av informationen är,enligt min subjektiva åsikt, ren dynamit. 

Bekräftar UCL HoloMonitorns praktiska användande vid patients säng samt användande i sjukhusets egna behov av tester när de står i begrepp att ge patienter Reg Med baserad vård är detta en Blockbuster av gigantiska mått. Instrumentet är litet och perfekt användbart för ett mindre labb/sjukhus som i vanliga fall anlitar fristående fullutrustade centrallab.Fördelarna är uppenbara när det kommer till aspekterna kostnad och snabbhet i att få resultat.

I ReMDO får vi info att bygget av en komplett tillverkningsstation för mesenkymala stamceller är i slutskedet där enbart analys återstår. Nästa steg,om det inte framkommer justeringsbehov, bör bli att gå ut på marknad och inleda kommersialiseringsfasen.

Här ska framhållas att valet av att få ihop en komplett anläggning för att kunna producera just mesenkymala stamceller är mycket smart ur ett kommersiellt perspektiv.Stamceller från mesenkymala celler är den absolut största marknaden när det kommer till Reg Med och antalet människor i behov av vad just mesenkymala åstadkommer. Nämligen regeneration (nybildning) av ben,brosk,muskel,fett vävnader som är ämnade att ersätta den utslitna diton. Mesenkymala stamceller har även förmågan att återskapa celler i benmärgen med uppgift att stödja,upprätthålla och kontrollera blodbildning.Obalans där är utmärkande för cancerpatienter. Benmärgsstroma är det adekvata uttrycket där,vilket mesenkymala stamceller råder bot på.

Så lite krasst kan man säga att valet av mesenkymala stamceller är den breda tillämplingen av Reg Med,en massmarknad alltså. Medans stamceller för lite mer sofistikerad tillämpling som nya organ och liknande är den smala tillämplingen. Än mer krasst kan man säga att de stora stålarna finns i första gruppen tack vare volymen av behövande. Marknaden för denna typ av kompletta anläggning bör vara bamsestor enligt min lekmannabedömning. Kolla upp hur många miljoner människor världen över som behandlas för ben,brosk,muskel,fett vävnader relaterade problem så får ni en uppfattning om marknadens storlek.

Info om mesenkymala celler är från Klinik och Vetenskap,Karolinska Institutet :

Mesenkymala stamceller 
 Basal vetenskap och framtida kliniska användningsområden

- Mesenkymala multipotenta stam celler (MSC) bidrar till regeneration av ben, brosk, muskel, fettväv och benmärgsstroma mm. Det finns få MSC i benmärgen, uppskattningsvis 1:10 000 till 1:100 000 celler, och antalet minskar med ökande ålder. Dessa kan isoleras genom separation av benmärg tagen som aspiration från crista iliaca eller sternumskrap vid toraxoperationer. Enligt en metod som har arbetats fram av Arnold Caplan och medarbetare vid Case Western Reserve University i Cleveland, Ohio, USA, kan cellerna sedan odlas in vitro i närvaro av fetalt kalvserum. Genom olika tillsatser i odlingsmediet kan cellerna induceras att differentiera till olika vävnader. Utan tillsats tillväxer cellerna under mer än 40 celldubbleringar till flera miljoner celler med bibehållen fenotyp.Dessa framodlade celler har getts namnet mesenkymala stamceller och beskriver en adherent cell med bibehållen förmåga att differentiera till olika mesenkymala vävnader. /

Summasummarum: Bägge dessa informationer är dynamit vill jag kalla det. Tidsmässigt ser utrullningen av stamcellstillverkningen ligga närmast. Sen bör den händelsen skynda på alla andra processer som exempelvis den UCL är inblandad i.

Fundera på vilken påverkan någon eller bägge händelserna har på PHI`s börsvärde. Jag sticker ut hakan och påstår! att enbart 1 av dessa händelser (när/om de realiseras) gör att vi kan sätta en nolla bakom nuvarande aktiekurs. Så bra är "effekten" om det går hela vägen fram enligt min högst subjektiva åsikt.

                                             Mvh the99

6 kommentarer:

  1. PHI går från klarhet till klarhet men marknaden verkar ha gått i dvala..

    SvaraRadera
  2. Verkar vara några som vill ha kursen nere tyvärr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns ju inga köpare nu

      Radera
  3. det beror nog på att det kommer ta lång tid, vd:n betonar att förståelsen för deras teknik är i ett väldigt tidigt läge.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, vi är fortfarande i startgroparna

      Radera
  4. Tycker det alltid tagit lång tid

    SvaraRadera