onsdag 4 september 2024

Skitdag

Ingen vacker syn att kolla in i aktiedepån idag. Ett ras över hela linjen i princip. Gäller iofs nästan alla aktier på börslistorna.Ingen aktie skonas utan åker på däng så det står (o)härliga till. 
Storbolag som ABB, Boliden,Volvo..mfl får känna av det allmänna börshumöret som är riktigt surt idag. 
September brukar historiskt vara en av de sämsta månaderna för börsen,det är allmänt känt. 
Lägg till vad som händer i USA där hypen kring AI fått konsekvens för övriga företag. AI har bedömts vara motorn för många andra företags utveckling så när AI sektorn skakar drar det med sig de övriga. Raketen NVIDIA som är central för AI och gått hiskeligt bra kursmässigt tappar nu fart. Vilket spiller över på först jänkaraktier och sen till världens alla börser. Sverige blir inte skonat. Och när storbolagen rasar drar det med sig i princip rubbet. Småbolagen tenderar att tappa mest i dagar som dessa. Beror på att småspararna agerar i panik mer eller mindre,och finns det inte riskvilligt kapital som plockar upp deras aktier blir det häftiga fall. Gäller även i PHI som man ser idag. I PHI`s fall spökar även teckningsoptionen där vi inte vet vad den kommer innebära för både aktien som för Bolaget finansiellt sett. Osäkerhet är en akties bästa ovän brukar det heta och idag bevisas det. Nu är det ju ändå så att efter sanslösa fall kommer återhämtning. Behövs bara lite lugn och ro efter paniken lagt sig och folk fått tillbaka balansen. Sen om PHI i detta fall lämnar lite info om ex optionen är vi tillbaka på rätt kurs igen. 
Men ändå : Idag är en riktig skitdag.

                                                     Mvh the99

13 kommentarer:

  1. Altium kommer att backa upp T04, + konvertibelslånet så når de över 30% och snart kommer bud på bolaget (budplikt). Då får vi se om de inte köper resten av bolaget.

    SvaraRadera
  2. Vad händer om Altium sätter ned foten och inte konverterar lånet utan vill ha betalt i cash? Kan de det eller sätter de sig själva i skiten då? Tänker om de har nån slug övertagelsesplan där vi andra aktieägare kommer ut av det med noll och nix. (foliehattvarning här, jag vet...)

    Och vad innebär egentligen budplikten? Kan de lägga ett skambud bara för att de måste, eller måste budet vara av sådan storlek att det kan anses som relevant?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Altium har investerat för mycket i PHI för att de skulle vilja sätta krokben för Bolaget. Inte bara kapital utan även rent personellt med massiva utbildningsinsatser samt anställt en person som enbart ska fokusera på PHI.
      Daniel Soor har haft 6 månader sen han anställdes att lobba för HoloMonitor hos gamla som nya kontakter. Det kommer ge resultat inom kort är jag ganska säker på.

      Budplikten innebär att når man över 30% av aktierna måste man lämna ett bud. Men det innebär inte per automatik att budet går igenom då en majoritet av aktieägarna ska acceptera det i så fall. Och ett bud i nuläget kommer inte accepteras om det inte överstiger åtminstone 15-20 kr aktien är min tro. Så om Altium lämnar ett bud har de gjort sin plikt och är det under beskrivet fortsätter bizznizzen as usual.
      Mvh the99

      Radera
    2. Ett fientligt övertagande kan också ske.

      Radera
    3. Tack! Alltså är budplikten egentligen nästan bara ett spel för galleriet. Om jag tolkar det rätt så kan de vid budplikt alltsålägga ett bud på säg 0,5 kr/aktie, vi tackar nej, och så fortsätter allt som om ingenting hänt efter det.

      Man får ju intrycket av att Altium vill ha PHI. Då är ju absolut inte osannolikt att de köper det de kan när de kan. De kan ju därmed faktiskt ha intresse i att hålla kursen låg och skrämma oss aktieägare för att sedan plocka upp de TO4 som de kommer åt gratis, och därav ingen kursdrivande information (foliehatt igen).

      Radera
    4. Exakt.
      Ett bra exempel på det är Xintela. Störste ägaren Flerie löste in sina to och kom över 30% av aktierna. Då la man ett förpliktigande bud på nån enstaka % över aktiekursen. Ett tramsbud som ingen trodde var seriöst,men några oerfarna aktieägare nappade på det. De fick 26-27 öre aktien vill jag minnas. Nu har aktien dragit iväg och toppat på över 60 öre för nån dag sen. Flerie äger i dagsläget 56% av aktierna. För att lösa in alla aktieägares aktier måste de äga 90% av totalen. Never gonna happen.
      Mvh the99

      Radera
    5. Ja precis. Dock antar jag att de om de nu tänkt köpa upp överblivna TO4 måste ge ut ett PM på detta då det blir en garant, vilket bör anses vara kursdrivande information? Vilket även gäller herr Moore

      Radera
  3. Budet får se ut hur som helst. Sedan kan ju ägarna tacka nej till budet

    SvaraRadera
  4. https://www.mdpi.com/2409-9279/7/5/69

    SvaraRadera
  5. Lugn bara lugn ! 😇

    SvaraRadera
  6. https://www.otcmarkets.com/stock/PHIXF/overview

    Någon amerikan som lagt bud igår

    SvaraRadera
  7. https://www.thno.org/v14p5698.htm

    SvaraRadera
  8. https://nexusscientific.com/key-partner-phi-begins-trading-on-the-otcqb-venture-market-in-the-u-s/

    SvaraRadera