torsdag 5 september 2024

Xintela är på gång

Xintela
Xintela presenterar nya prekliniska resultat med XSTEM på sårläkning och regenerering av hud på cellterapikonferens (MFN)

2024-09-05 11:30

Xintela presenterar idag nya prekliniska data med bolagets stamcellsprodukt XSTEM® på sårläkning och regenerering av hud vid konferensen International Society for Cell & Gene Therapy (ISCT) Europe 2024, i Göteborg. Resultaten presenteras både som en poster och som en muntlig presentation. XSTEM, som består av allogena (donerade) integrin α10β1-selekterade mesenkymala stamceller, utvecklas och tillverkas av Xintela.

Xintela har tidigare kommunicerat att behandling med XSTEM visade utmärkt läkning av sår hos grisar och att den nybildade hudvävnaden liknade normal hud. XSTEM-behandlingen visade också mindre ärrbildning (fibros) jämfört med kontroll. Xintela presenterar nu resultat från en andra sårläkningsstudie på grisar som bekräftar att behandling med XSTEM kan återskapa hud av hög kvalitet. Dessutom visar de nya resultaten att XSTEM kan detekteras i den nybildade hudvävnaden efter två veckor samt att XSTEM har förmåga att utvecklas till hudceller, keratinocyter, i cellodlingar, vilket ger ytterligare stöd för XSTEMs sårläkningskapacitet. Studierna har genomförts i samarbete med professor Folke Sjöberg och hans team vid Brännskadecentrum, Universitetssjukhuset i Linköping.

"Vi är mycket glada över att presentera resultat från våra prekliniska sårläkningsstudier med XSTEM på en av de ledande konferenserna inom cell- och genterapiområdet. Våra resultat inom sårläkning och hudregenerering är mycket imponerande och stödjer starkt utvecklingen av XSTEM för behandling av kroniska sår”, säger Xintelas forskningschef, Lucienne Vonk. /


Xintela börjar leverera resultat av sin forskning. Sårläkningsstudien berättar att : 
 utmärkt läkning av sår hos grisar och att den nybildade hudvävnaden liknade normal hud.
-  Xintela presenterar nu resultat från en andra sårläkningsstudie på grisar som bekräftar att behandling med XSTEM kan återskapa hud av hög kvalitet.

I förra veckan fick vi info i rapporten att Xintela efter godkännande fått i uppdrag från samma enhet i Linköping att starta produktion av hudceller till brännskadepatienter,det av biopsier från respektive patient.

Uppdragsavtal med Region Östergötland 
Vi har nyligen meddelat att Xintela har tecknat ett uppdragsavtal med sin första stora kund, Region Östergötland. Avtalet är värt 3,6 miljoner kronor. Uppdraget innebär att Xintela ska utveckla och etablera en GMP-process för att isolera och kvalitetssäkra autologa (patientegna) hudceller för behandling av brännskador. Processen ska ligga till grund för ett godkännande från Läkemedelsverket för Brännskadecentrum, Universitetssjukhuset i Linköping, att starta en klinisk studie på brännskadepatienter. 
Xintela kommer att framställa hudcellspreparationer från patientbiopsier i bolagets GMP-godkända produktionsanläggning. Det är mycket positivt att vi genom samarbetet med Region Östergötland, nu breddar användningen av vår GMP-anläggning och vår kompetens för processutveckling och produktion av andra avancerade läkemedel, så kallade ATMPs (Advanced Therapy Medicinal Products) och genererar intäkter till Xintela. /

Att Xintela kommit så långt att de fått uppdrag att producera hud med sin teknik är ett starkt signalvärde till andra sjukhus/kliniker världen över att Xintela har produkt, kompetens och en egen godkänd produktionsanläggning att kunna tas i anspråk.
Yttermera aktivitet är det kommande avtalet med den amerikanska aktören EQG Biomedical som väntar på underskrift för att sen gå in i skarpt läge. Detaljer som storlek på en up-front betalning,omfattning ..mmm...är det som återstår innan avtalet blir offentligt och skickas ut via PM. Bör ske inom den närmsta tiden. 
EQG är i startgroparna att dra igång sin verksamhet baserad på Xintelas forskning kan vi se här
EQGen Biomedical™ was founded in 2024 when experts in regenerative medicine and cartilage came together. They were introduced to the team at Xintela AB in Sweden and were immediately impressed by their proprietary technology for cartilage repair. A collaboration with Xintela was established for the development of their veterinary product and EQGen Biomedical™ was born.
EQGen Biomedical™ is headquartered on the Mayo Clinic Campus, Scottsdale, AZ, USA.
Min kommentar
Sammantaget ger det en bild av att Xintela nu äntligen närmat sig mållinjen med sin forskning och produkter för att dra igång en kommersiell verksamhet.
Analysföretaget VHcorp har i en aktuell analys åsatt Xintela´s aktie ett värde på 1,30 i nuläget. 
Med fler positiva nyheter från Xintela lär det justeras upp några snäpp.
I dagsläget handlas aktien mellan 50-60 öre vilket ger en bra potential för den riskvillige.

                                               Mvh the99

4 kommentarer:

  1. Ekonomin är nog det marknaden oroar sig för. Räknar nog med Upfront betalning
    från EQGen och håller sig kursen bara över dagens kurs så lär många lösa in sina
    To3. Bara det ger 40 miljoner kr. Ser bra ut och risken kanske har minimerats och
    tar en post innan avtalet med EQGen blir av.

    SvaraRadera
  2. Vi får hoppas på Xintela nu då Phase ser ut att bli en fadäs!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snacka inte gojja!
      PHI`s aktie är enbart påverkad av optionen och inget annat.
      Xintela har mera flyt i nuläget ja,men det kommer jämna ut sig.
      Mvh the99

      Radera
  3. Fint läge att gå in nu innan det brakar loss, mycket fin höst at vänta i Xintela äntligen

    SvaraRadera