tisdag 8 oktober 2024

Breaking news: Nytt diagnosinstrument för cancer

Blood test that detects 12 types of cancer in development, health secretary says 

"Just a couple of drops of blood could tell you if you had lung, breast or bladder cancer," Wes Streeting explains.

It is one of a series of innovations, including personalised immunotherapy treatments, that could share public and private sector investment worth £148m.

Others may include cheaper scanners that help to detect early signs of cancer, and artificial intelligence to diagnose cancer through data shared across the NHS, according to the Department for Science, Innovation and Technology.

PHI`s senaste partner University College London (UCL) tillsammans med 3 andra brittiska HoloMonitoruniversitet kommer medverka till att utveckla detta instrument.Liverpool är ännu? inte med på den listan.

Forskningscentra kommer att skapas vid University College London, University of Liverpool, University of Bristol, University of Glasgow och University of Edinburgh.

Research hubs will be created at University College London, the University of Liverpool, the University of Bristol, the University of Glasgow and the University of Edinburgh.

Från tidigare intervju med VD-Patrik beträffande University College London (UCL):

När det gäller partnerskapet med UCL, vilka marknadsmöjligheter ser du för detta projekt på sikt?

– Detta partnerskap är ett viktigt första steg för oss att utforska de långsiktiga kliniska marknadsmöjligheterna för PHI i sjukhusmiljö. Genom att integrera vårt HoloMonitor-system i UCL:s pågående forskning tillsammans med en klinisk prövning tar vi våra första steg in i en sjukhusmiljö. Detta samarbete gör det möjligt för oss att utforska potentialen hos vår QPI-teknik för att ge detaljerad cellinformation i realtid redan vid patientens säng.

– Vår teknik skulle kunna optimera effektiviteten i kliniska prövningar och tillverkningsprocesser för cellterapi. Detta skulle minska kostnaderna och därmed göra regenerativa behandlingar mer tillgängliga och prisvärda. Om det lyckas kan vår HoloMonitor-teknik bli ett standardverktyg på sjukhus för att bedöma cellprovskvalitet. Vi är dock medvetna om att förståelsen av de fulla möjligheterna för vår teknik fortfarande är i ett mycket tidigt skede.

"Vårt HoloMonitor-system ger detaljerad cellinformation för att bedöma kvaliteten på enskilda cellprover. Föreställ dig en framtid där forskare kan ta en patients cellprov vid sängkanten på sjukhuset och omedelbart avgöra dess lämplighet för en klinisk prövning eller cellterapitillverkning. Jag tror att det är den potentialen som vår cellanalysteknik har.

Min kommentar
Hur långt har britterna kommit med detta instrument?Utöver själva instrumentet att kunna ställa diagnos krävs andra instrument för att nå "personalised immunotherapy treatments" vid sängkanten. Handlar det om immunbaserad behandling är HoloMonitor naturligtvis det första man kommer att tänka på.
Sen att 4 av de 5 planerade forskningscentra är HoloMonitoranvändare vibbar ju ganska starkt för att instrumentet är tänkt att ingå i den arsenal som krävs för att ge personlig cancervård vid sängen.
Nästa fundering blir över hur många brittiska sjukhus som ger cancervård det är tänkt att inkludera.
I förlängningen? Finns planer att expandera detta behandlingskit även utanför de brittiska öarna?
Tankarna går sen naturligtvis till GlycoImaging. Månne detta instrument kommer gå i bräschen för ett allmänt erkännande av blodprov som brett cancerdetekteringsverktyg? Vaknar Glycointressenterna till liv?

Sååå..alla phi,are. Vad tror ni om detta gräv? 
Är det verkligen ett sammanträffande att av de utvalda universiteten är 4 av 5 HoloMonitoranvändare?
Är Glyco kanske aktuellt?
Använd kommentarsfältet och dela med er av era tankar. 

                                              Mvh the99

5 kommentarer:

  1. Ibland kan du sväva iväg och det kan bli lite långsökt ibland men här tror jag fasiken att du är nåt på spåret. Förstå vad instrument dom skull sälja om detta blir verklighet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joo,jag har en förmåga att sväva iväg :-)
      Det för att man ser en potential i HoloMonitor som är nåt i hästväg.
      Men det är segt,satans segt att få pot användare att se samma sak.
      Ett litet företag som PHI kan inte själva driva marknaden har vi konstaterat,därför är Altium så bra att ha vid sin sida.
      Måtte det lossnar snart.
      Mvh the99

      Radera
    2. Ja en till stor order inom kort så bevittnar vi nog en islossning.

      Radera
  2. Plant biology
    https://www.linkedin.com/posts/dsp-c_thanks-to-the-organizers-of-the-5th-international-activity-7249324280734216192-E9ZM?utm_source=share&utm_medium=member_android

    SvaraRadera
  3. Lystring, alla som läser denna blogg. Om någon skall gå på årsstämman. Var god och fråga varför Glyco tar så lång tid och vad de gör för att öka intresset kring Glyco!!

    SvaraRadera