Den eminenta sajten BioStock har idag en intervju med vår nye VD Anders Månsson. Den tycker jag alla ska läsa och även "läsa" mellan raderna. Vad VD-Anders förmedlar är optimism,nåt många phi,are behöver få en injektion av. Undertecknad som sen länge är HoloMonitorfrälst,vilket alla vet vid det här laget,ser möjligheter att med VD-Anders syn på HoloMonitor och den potential instrumentet har, tillsammans med hans erfarenhet + kontaktnät inom Bio-Tech få fart på bygget. Vi har all anledning att se positivt på framtiden.
PHI’s new CEO: “I am excited to lead us forward with new energy”
Anders Månsson har nyligen utsetts till VD för Phase Holographic Imaging. Med omfattande ledarskapserfarenhet inom den internationella biovetenskapssektorn siktar han på att utöka PHI:s globala räckvidd och positionera företaget som ledande inom icke-invasiv teknik för cellkvalitetskontroll. Vi pratade med honom om hans vision för framtiden.
Kärnan i Phase Holographic Imaging (PHI) är HoloMonitor-systemet, ett avancerat instrument för icke-invasiv cellodlingsanalys som integrerar time-lapse-avbildning med långsiktig kvantitativ analys av levande celler. Till skillnad från traditionella avbildningstekniker är PHI:s lösning cellvänlig och idealisk för biomedicinsk forskning, såväl som cellövervakningsapplikationer inom regenerativ medicin. Detta snabbt växande område erbjuder lovande lösningar för för närvarande obotliga sjukdomar.
HoloMonitor använder QPI-teknik (Quantitative Phase Imaging) för att bedöma cellkvalitet och hälsa över tid utan att skada cellerna, vilket övervinner begränsningarna med konventionella cellmätningsmetoder som ofta äventyrar cellintegriteten. Om du vill veta mer om QPI kan du titta på den här presentationen av PHI:s Chief Scientific Officer, Dr. Kersti Alm.
Ökad ordervolym
PHI:s största aktieägare och globala distributör, det Schweizbaserade investerings- och distributionsföretaget Altium, leds av VD Goran Dubravčić, som också är styrelseordförande för PHI. Dubravčić har tidigare uttryckt optimism om PHI:s tillväxtutsikter. Läs mer här.
I september tillkännagav PHI en betydande order från Altium på 20 HoloMonitor-system, vilket fördubblade orderstorleken jämfört med Q3 och Q4 2023/24. Avtalet innehåller olika konfigurationer och tillägg som påverkar det totala värdet.
Ordern följer på ett distributionsavtal som undertecknades i slutet av förra året, vilket gör det möjligt för Altium att marknadsföra och sälja PHI:s produkter. Sedan dess har Altium samarbetat med olika återförsäljare och utökat PHI:s närvaro i Europa och Eurasien.
En ny VD vid rodret
Anders Månsson utsågs nyligen till ny VD för PHI. Med över 25 års erfarenhet av ledarskap inom den internationella biovetenskapssektorn tar han med sig expertis från roller i multinationella företag och bioteknikföretag. Vi pratade med Anders för att få veta mer om hans visioner för PHI.
Till att börja med, kan du dela med dig av några insikter om din professionella bakgrund?
– Ja, jag har jobbat inom life science sedan jag lämnade universitetet i början av 1990-talet. Under större delen av min karriär har jag arbetat internationellt; Jag har arbetat i alla de skandinaviska länderna, men även i Storbritannien och Schweiz. Jag har arbetat för stora multinationella företag i ledande roller, samt för små till medelstora bioteknikföretag på VD- och styrelsenivå. Mina roller har sträckt sig från produktutveckling till kommersialisering med stor tonvikt på partnering och partnerhantering.
Vad motiverade dig att söka VD-posten på PHI?
– PHI har utvecklat en sofistikerad teknik och mjukvara för att lösa ett nyckelproblem inom cellterapiområdet, nämligen förmågan att övervaka och analysera cellviabilitet utan invasiv manipulation eller färgning. Det verkar som om PHI var väl positionerat för framgång före covid-19-pandemin, men att det har haft svårt att övervinna de utmaningar som pandemin och dess efterdyningar har medfört. Teknikplattformen är dock fortfarande högklassig och marknaden för cellterapi växer med stormsteg. Jag ser därför potentialen i PHI för en betydande vändning.
Hur planerar du att utnyttja din erfarenhet inom bioteknikindustrin för att driva PHI:s tillväxt?
– Jag har lång och betydande internationell erfarenhet från bioteknikindustrin, och jag har arbetat mycket med affärer med stora företag och med finansiering av mindre. Jag har också ett stort kontaktnät inom relevanta områden som stödjer branschen. Som sådan finns det en betydande hävstångspotential i min bakgrund. Med det sagt är en annan viktig aspekt naturligtvis att jag inte har varit befläckad av de senaste pandemiska och post-pandemiska åren i PHI vilket innebär att jag kan ta med mig nya ögon till problemlösning och injicera ytterligare energi i företaget.
Vilka är dina främsta prioriteringar för bolaget under de första sex månaderna som VD?
– Mitt initiala intryck är att vi behöver prioritera utvecklingen av en kliniskt tillämpbar produkt samtidigt som vi på ett mer optimalt sätt hanterar försäljningsprocessen för våra befintliga produkter tillsammans med vår kommersiella partner, Altium. Vi måste också göra PHI till en bra arbetsplats. Att göra allt detta rätt kommer att skapa aktieägarvärde!
Hur ser du på PHI:s roll inom det växande området regenerativ medicin?
– Som nämnts ovan är den inneboende förmågan hos PHI:s teknik precis det som efterfrågas inom regenerativ medicin, nämligen förmågan att övervaka och analysera cellviabilitet utan att kompromissa med cellerna genom invasiv manipulation eller färgning. Som sådan kommer PHI att sträva efter att sätta en ny standard inom det marknadssegmentet.
Vilka är de största utmaningarna som företaget kommer att möta under de kommande åren och hur planerar du att ta itu med dem?
– Många bioteknikföretag drabbades av pandemin, och många har också kämpat i efterdyningarna med sämre tillgång till kapital. Men även om de senaste åren har varit tuffa för alla, har PHI faktiskt lyckats få ut produkter på marknaden och hålla uppe innovationen i pipelinen. Företaget måste nu ta tillfället i akt att ge ny energi som ett ledarbyte kan medföra, fokusera på ytterligare expansion av vårt produkterbjudande, adressera nya marknadssegment samtidigt som vi skapar intäkter från det vi redan har lyckats få ut på marknaden. Det är utan tvekan inte en dålig position att befinna sig i. Jag är glad över att leda oss framåt med ny energi och ett engagemang för att förverkliga vår fulla potential.
VD-Anders nämner här ett fokus på klinik vilket är helt rätt. Den marknaden kommer bli bamsestor när Reg Med når ut till alla sjukhus och kliniker. PHI har ett bra försprång där med sitt samarbete med University College London som står i startgroparna att tillsammans med andra HoloMonitoruniversitet bloggen skrivit om dra igång engelsk sjukvård vilket kommer göra skillnad för i första hand alla cancerpatienter. Målsättningen att få QPI som standard ligger fast vilket är positivt. Med den erfarenhet och det kontaktnät han har kanske vi kan hoppas på att snabbare få certifieringar på plats och nå Golden Standard. Han nämner även aktieägarvärde vilket vibbar tydligt om att han är medveten om hur viktigt det är att återfå marknadens och stukade phi,ares förtroende.
Största fokus borde dom lägga på säljet och få igång det på riktigt. Annars kommer vi vara beroende av emissioner och på låga kurser. Blir varken hackat ellet malet och mycket aktier därute. Man kan inte satsa på alla håll och kanter som innebär stora kostnader.
SvaraRaderaDet är min åsikt.
Håller med, svårt som litet bolag att ha brett fokus. Hoppas Altiumsäljarna kommer igång på allvar och kränger de 20 instrumenten fort.
RaderaTycker för övrigt dessa två meningar i intervjun är högintressanta:
- Jag ser därför potentialen i PHI för en betydande vändning.
Anders ser alltså PHI som ett turn around-case. Kanske inte så överraskande, men ändå. Viktigt med en nykter syn.
- Vi måste också göra PHI till en bra arbetsplats.
Farligt att plocka ut meningar och göra för mycket ut av dem enskilt, men är det en antydan till att det inte är det idag?
Som 99an är inne på, viktigt att ordet aktievärde nämns. Han kommer förhoppningsvis för vår del ha mer fokus på detta än tidigare CEOs.
Se till att göra det till prio nr 1 att sälja glyco. Sedan finns det pengar för all framtid och inga flera emissioner!!
SvaraRaderaInstämmer.
RaderaVem vet om det pågår grejer i bakgrunden gällande Glyco som gör att Altium drar ut tiden på en riktad emission och hur konvertibelslånet skall lösas. Det har inte kommit som en nyhet att bolaget behöver pengar och att lånet behöver lösas.
RaderaJa det verkar ju dumt att lösa det i sista minuten annars. Vem vet det kanske kommer nån trevlig nyhet om Glyco avyttring snart.
RaderaHur mycket kan kostnaden för att få GMP vara?
SvaraRadera"Vi måste också göra PHI till en bra arbetsplats"
SvaraRaderaUndra vad som gjorde det till en dålig arbetsplats innan?...
Var det Patrik eller Egelberg?
RaderaÄndå trist att nya vd tror att det var covid som ställde till det. Phase måste få upp kursen och det med jäkligt bra nyheter, tex markant ökat sälj. Tillochmed så mkt så dom går plus. Det funkar inte att komma med uttalanden som inte infrias. Ökat sälj borde vara deras högsta och första prioritet! Det fattar en 7åring men inte bolaget.
SvaraRaderaTyvärr måste jag hålla med, det har sagts alldeles för mycket som aldrig har infrias, bla därför inte kursen svarar på dessa 20 enheter. Behöver ha det varje rappport nu typ för att få tillbaka investeringsviljan här hemma. I USA verkar intresset vara svalt ännu, man har svårt att nu ut, visst det kostar också att marknadsföra sig.
RaderaJag jämförde årsrapporternas ägarlista (dom med över 1% ägande) och då saknas en ägare helt i senaste. Nämligen RBC Investor Services Trust med 372 966 aktier. Undra om den/dom pressande ned aktien ganska hårt?
SvaraRaderaÅrsredovisningen är felskriven. Antalet aktieägare som har under 1000 aktier är inte 2,19% utan 56,4%
RaderaAng RBC kan det vara dom som sålde via CAR i julas med över 250k aktier.
Jag tror det menas som att av alla som är under 1000 aktier äger dom 2,19% av rösterna/kapitalet
RaderaDet stämmer: de 56,4 % (1880st) som äger minst antal aktier äger tillsammans 2,19 % av det totala antalet aktier. De 29st (0,9 %) som äger flest aktier äger 52,15 % av det totala antalet.
Radera