fredag 13 juli 2018

Biostock gör en bra nulägesbeskrivning

Plingade till i min mejlkorg.Det är Biostocks dagliga nyhetsbrev som jag prenumererar på.
Kan rekommendera alla att signa upp sig för det.Man får bra aktuell och kompakt info dagligdags.
De har bland annat bra bevakning på PHI, men även matnyttig omvärldsanalys.
Från dagens Biostock klipper jag in:

Teknik från PHI bidrar till framsteg inom cancerforskningen

Varje sommar varnar experter för oförsiktigt solande och risken att utveckla hudcancer. 
Nu har forskare vid University of California i San Francisco för första gången lyckats följa och kart­lägga hur mutationer bryter ned det genetiska försvar som hindrar ofarliga leverfläckar från att utvecklas till metastatisk hudcancer. 
Genombrottet har skett med hjälp av PHI:s HoloMonitor-teknik, i kombination med den senaste tekniken inom gen­redigering. 


Phase Holographic Imaging (PHI) har under lång tid byggt upp sitt renommé inom den globala forskarvärlden, ett arbete som successivt och metodiskt har lockat alltfler professionella aktörer att vända sig till det svenska bolaget och dess specialiserade nischprodukter.
Nyligen har man även adderat mjukvaran HoloMonitor App Suite till utbudet, vilken nu gör HoloMonitor-tekniken tillgänglig för bredare kundgrupper.
Idag säljs PHI:s instrumentering och mjukvara för time-lapse cytometri för att användas inom cancerforskning, inflammatoriska och autoimmuna sjukdomar, stamcellsbiologi, genterapi, regenerativ medicin och toxikologiska studier.
Helt avgörande för ytterligare marknadspenetration är relevant uppmärksamhet i rätt kanaler och samarbeten med nyckelaktörer.
På kort tid har PHI lyckats nå framsteg på bägge dessa fronter, en positiv utveckling som ska cementeras ytterligare genom en strategisk företrädesemission som avslutas den 17 juli.
Läs mer om denna kapitalrunda längre ned.

Bättre labbresultat i samarbetet med BioSpherix
Nyligen ingick PHI ett samarbete med amerikanska BioSpherix som tillverkar avancerade cellinkubatorer.
Detta samarbete kommer enligt BioSpherix CSO Alicia D. Henn att öppna vägen för mer fysiologiskt relevanta resultat inom den medicinska forskningen.
Mer specifikt kommer samarbetet att fokusera på att skapa ett nytt och kraftfullt produktkoncept som ger mer fysiologiskt relevanta och tillförlitliga laboratorieresultat.
Detta genom att möjliggöra för forskare att analysera opåverkade celler i en kontrollerad inkubatormiljö över tid.

Nu kartläggs den genetiska utvecklingen av metastatisk hudcancer
Igår, den 12:e juli, levererades de senaste exemplen på hur PHI:s teknik används av ansedda forskningsinstitutioner.
Genom att kombinera PHI:s HoloMonitor med den senaste tekniken inom gen­redigering har forskare vid University of California i San Francisco (UCSF) för första gången lyckats följa och kart­lägga hur mutationer bryter ned det genetiska försvar som hindrar ofarliga leverfläckar från att utvecklas till metastatisk hudcancer. Läs nyheten på UCSF:s hemsida här.
Forskningsresultaten, som utlovar förbättrad hudcancer­-behandling genom att identifiera elakartade former tidigare, publicerades i nedanstående två artiklar i den prestigefyllda vetenskapliga tidskriften Cancer Cell.
»Det är vår roll och vision att tillhandahålla de nya veten­skapliga verktyg som den medicinska forskningen behöver för att åstadkomma banbrytande framsteg. Upptäckterna som forskarna vid UCSF har gjort är ett utmärkt exempel på detta« – Peter Egelberg, VD och grundare av PHI.
Fler framsteg – PHI:s nya mjukvara klar för leverans till kund
Den nyutvecklade mjukvaran HoloMonitor App Suite har enligt vd Peter Egelberg framgångsrikt genomgått de slut­giltiga fält­testerna hos ett urval av HoloMonitor-användare världen över.
Enligt PHI uppskattas det tydliga användar­gräns­snittet, det enkla arbetsflödet och den snabba vägen till resultat.
De enligt utsago mycket positiva omdömena innebär att den senaste iterationen av programvaran släpptes för försäljning tidigare än planerat.
App Suite är ett komplement till den befintliga mjukvaran Hstudio, för att enkelt kunna genomföra grundläggande cellanalyser med högre grad av automation och med mindre manuell arbetsinsats än tidigare.
»Med App Suite gör vi HoloMonitor-tekniken tillgänglig för en bredare kundgrupp. Hittills har vi genom Hstudio-mjukvaran främst tilltalat teknikintresserade forskare med unika och specifika biologiska fråge­ställningar. Medan Hstudio erbjuder stor flexibilitet och avancerade analyser är App Suite utvecklad för mer grund­lägg­ande studier och erbjuder en rad cellbiologiska app­lika­tioner där resultaten presenteras automatiskt« – Peter Egelberg
I denna första version av App Suite ingår tre vanligt förekommande analyser: cell­tillväxt, cell­rörelse samt kvalitetskontroll av celler. App Suite kommer i snabb takt att byggas ut med nya applikationer. HoloMonitor App Suite 2.0 är planerad att släppas till kund under Q4 2018.

Att bekämpa cancer på ett tidigt stadium
Den 10:e juli publicerade PHI två intervjuer, dels med Professor Anette Gjörloff Wingren vid Malmö universitet och dels med Louise Sternbæk, industriell doktorand vid PHI.
På nedanstående länk diskuterar forskarna hur cancer kan bekämpas på ett tidigt stadium – och fördelarna som PHI:s produkter bidrar med i detta arbete. Läs intervjuerna här.

Företrädesemissionen avslutas den 17:e juli
Under perioden 28 juni till 17 juli genomför PHI en företrädesemission som kan inbringa 64,6 Mkr före emissionskostnader. Med målsättningen att genom en väsentlig försäljningsökning nå positivt kassaflöde genomför PHI denna kapitalanskaffning. För att avsevärt förbättra distributörernas försäljning planerar bolaget att med egen personal utbilda och bistå bolagets distributörer på plats under längre perioder, inte minst på den viktiga och krävande amerikanska marknaden.
Parallellt avser PHI att synliggöra bolagets produkter genom intensifierade marknadsföringskampanjer. Detta för att internationellt åstadkomma motsvarande försäljningsökning som skett på den nordiska marknaden och för att attrahera större branschaktörer.
PHI har erhållit teckningsförbindelser om 8,4 Mkr samt avtalat om garanti­teckning för c:a 24,2 Mkr. Totalt har bolaget således på förhand skriftligen avtalat om c:a 32,7 Mkr (71 %) av företrädesemission som pågår fram till och med den 17 juli 2018.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Några avslutande ord om kapitalanskaffningen.
Idag är ju som de flesta vet sista dagen för handel av UnitRätter (UR).
Minns ni inlägget från förra fredagen Sifferexercis med tankar,återblick och en slutsats ?
Där jag bland annat skrev :
"När det vankas "gratispengar" brukar de slipade emissionshajjarna dyka upp och dammsuga UR de sista dagarna och framförallt teckna sig för övertilldelningsemissionen.
Där hajjarnas förhoppning är att de ska få tilldelning utan UR.
"

Det är precis det vi ser just nu idag.
Bland alla dessa UR köpare (runt 1,5 milj omsatta) återfinner vi de slipade hajjarna.   
Ska vi gissa att de står bakom 1 milj av köp landar det i 1 000000/18 = 55 555 units.
Vilket blir 166 667 aktier + 55 555 TO.
De snittar aktien på strax över 23,80 och TO får de gratis.
Jag gissar att de även kommer passa på (UR-ägare som de nu är) att teckna den stora volymen i övertilldelningen. 
Ok,smartness är aldrig fel så det är bara att gratulera hajjarna till en ruskigt lönsam affär.
Tur har de oxå. 
Jag har kollat den tekniska analysen (TA) via Investtech och Investing denna vecka dagligdags.
Aktien är på väg att slå om riktningen. 
Investtech har pendlat mellan
Aktien är tekniskt svagt positiv på medellång sikt Till senaste från igårkväll Aktien är tekniskt neutral på medellång sikt. 
Från att ha negativa utsikter på medellång sikt,vilket är naturligt mht till rådande emissionspress.
Investing har haft samtliga sina signalljus på rött (sälj) till att nu gradvis gå över till grönt (köp).
Jag gissar att på tisdag nästa vecka,när teckningsperioden är över, kommer aktien börja återhämtningen mot tidigare nivåer som var innan NE-info kom. Sikta på 30 kr först.
Optimistiskt tänkt? Ja,kanske. Men med förra emissionen i backspegeln känner jag mig ganska confident i den tron.
Sen när samtliga Units är omvandlade till aktier och TO är vi tillbaka där vi var innan.
Ja,efter hajjarna börjat casha hem sina snabba vinster såklart.
Som sagt, det är inte fel att utnyttja tillfällen att tjäna stora pengar snabbt.
Hoppas bara att merparten av Övertilldelningen går till oss trogna PHI,are.
Vi,eller de flesta av oss iaf, vet vilken potential aktien har när Bolaget väl börjar leverera.
Ni läste väl mitt inlägg från igår?
Mvh the99

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar