Bloggen har i tidigare inlägg berättat om hur den alternativa köttindustrin växer med rekordfart. Läs inläggen i kronologisk ordning så får ni bättre uppfattning.
Uppföljningsorder från köttindustrin (2/3 2022)
PHI - Tillbakablick --> Framtid (5/5 2023)
Uppföljning av en uppföljning (29/6 2023)
Snart kommer säkert fler aktörer att följa i Re:meats fotspår,men som pionjärer plöjer de en helt ny väg,drar igång en helt ny industri väl värd att bevaka och uppmuntra. Att cellodlat kött tillhör framtiden är det ingen tvekan om.
Kan företaget attrahera starka intressenter/aktörer som även miljöprofiler med stor folklig förankring kommer de få snabbskjuts till kommersiell marknad.Av vad jag läser på deras hemsida är det även en av deras strategier att få den kick-start man siktar på.
Bloggen gillar deras initiativ att dra igång en alternativ köttproduktion i Sverige och kommer följa deras utveckling och framsteg.
Ica inleder samarbete med labbköttsföretag
PUBLICERAD 23 OKTOBER 2023
Go for it Re:meat. Möjligheterna är många och marknaden i Sverige är troligtvis ganska stor med tanke på det allmänna miljö/djurhänsynsintresset. Bjud Greta på en celltillverkad hamburgare så kommer det säkert gå undan. 😎
Mvh the99
Tack för intressant information.
SvaraRadera